Dette bør du ha i kjøleskapet for å sikre et sunt liv.
JeanetteRoede
Getty Images
Publisert Sist oppdatert
Jeanette Roede er KKs kostholdsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og leder Grete Roede AS. Hunskriver om kosthold for KK både på papir og på nett, og svarer på leserspørsmål i begge fora.
Har du spørsmål til Jeanette, kan du sende en epost til jeanette@kk.no.
I jobben min ser jeg hvor skoen trykker for de aller fleste når det gjelder å få til et sunt kosthold, og det overrasker meg stadig at ved siden av motivasjon og kunnskap så er det rett og slett tilrettelegging og helt konkrete og praktiske tips til hverdagen som skal til. Derfor presenterer jeg denne gangen et forslag til den sunne handlelisten! Bruk gjerne denne som utgangspunkt for din egen handleliste. Jeg har også tatt med noen tips for den som har liten husholdning og/eller begrenset økonomi.
Melk: Skummet, ekstralett eller lett, søt eller sur.
Cottage Cheese
Kesam
Yoghurt (mager)
Brød og kornvarer Ha gjerne et par grove knekkebrødvarianter i skapet. Når du kjøper brød kan du gjerne skjære det opp i skiver og fryse det ned i porsjoner. Da har du alltid ferskt brød, og slipper å kaste.
Pålegg Du trenger ikke å ha så mange forskjellige påleggssorter i skapet, men ha minst ett magert pålegg og ett pålegg som bidrar til det sunne fettet. Når du har spist opp påleggene kan du eventuelt variere med noen nye.
Eventuelt noen lettvinte middager til travle dager, som fisk eller tomatsuppe, tomatpastasaus på glass, skinkeboks, fiskegrateng med mer - les på deklararsjonen.
Grønnsaker Kjøp gjerne sesongens grønnsaker, de er ofte billigere. Sørg også for å ha grønnsaker det går an å ha som det er lett å forsyne seg av: gulrot, små tomater, agurk, sukkererter, stangselleri og så videre.
Frukt Kjøp gjerne sesongens frukter, de er ofte billigere og bedre. Ha tre forskjellige frukter tilgjengelig slik at du får variasjon i løpet av dagen.