<strong>MOT HOVNE ØYNE:</strong> Lag isbiter av grønn-te eller kamille-te, pakk dem inn i tørkerull og legg det over øyet. Foto: Colourbox.com
MOT HOVNE ØYNE: Lag isbiter av grønn-te eller kamille-te, pakk dem inn i tørkerull og legg det over øyet. Foto: Colourbox.com Vis mer

Velvære

Smart triks mot hovne øyne

Lag isbiter av kamille- eller grønn-te. Superbillig og effektiv!

Publisert
Sist oppdatert
Concealer under øynene er et kjent knep for å skjule hovne og mørke ringer. Men, som du sikkert vet, er det grunnlaget som utgjør det beste sminkeresultatet.

Det hjelper nemlig lite å dæsje på med concealer og foundation under øynene hvis du er både opphovnet og mørkeblå.

I den forbindelse har magasinet Instyle tipset sine lesere om hva som kan dempe hevelsen.

Svar: Lag isbiter av grønn-te eller kamille-te, pakk dem inn i tørkerull og legg det over øyet.

– Den kalde miksen av antioksidanter vil sende posene dine på en førsteklasses tur - langt ut av synet, sier Cerina Silvestro fra La Prairie ved Ritz-Carlton Spa i New York, til magasinet.

LES OGSÅ: Ikke bruk for mye øyekrem

Ikke bare et kjerringråd

Agurkskiver på øyelokket høres unektelig ut som et kjerringråd mot hovne øyne, men det skal faktisk ha medisinsk effekt.

– Kalde agurkskiver på hovne øyne beroliger og reduserer faktisk hevelser, har anti-agingekspert doktor Aaron Tabor uttalt til Huffington Post.

– Mange dyre øyeprodukter inneholder faktisk ekstrakter som ligner agurker kjemisk, ifølge Tabor.

LES OGSÅ: Bli kvitt mørke ringer under øynene

Skjønnhetssøvn er viktig

Ikke undervurder effekten av skjønnhetssøvn.

I tillegg til at for lite tid på puta ofte resulterer i blå ringer og hoven hud under øynene, har en svensk studie vist at for lite søvn kan gjøre deg særs uattraktiv ovenfor en eventuell partner, skriver Huffington Post.

Det er forskere fra Karolinska Institutet i Sverige (mer info om studien finner du her!) som har gjennomført en undersøkelse, hvor de så på dette med søvn, utseende og tiltrekning.

Og resultatene viste, skremmende nok, at søvnmangel ikke bare påvirker utseende, men det har også en stor innvirkning på tiltrekningskraften vår.

Det er særlig personer som får fire timer eller mindre søvn om natten, som kom verst ut av undersøkelsen.

Da utenforstående skulle vurdere inntrykket av personene som sov lite, ble de ikke bare oppfattet som «utmattet». De ble også omtalt som lite sosiale, lite attraktive og lite interessante å omgås med.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer