Sommer

Smarte knep for en bedre sommer

Smiler du om kapp med sola? Følger du disse tipsene vil du gjøre det.

Smiler du om kapp med sola? Med disse tipsene vil du det. Foto: www.imagesource.com
Smiler du om kapp med sola? Med disse tipsene vil du det. Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi er på full fart inn i årets lyseste og for mange kanskje letteste årstid. Men dersom du likevel føler at tilværelsen mangler det «lille ekstra», les disse rådene.
 • Digg deg selv
 • 1 minutt for helsa
 • Slik blir du glad igjen
 • Slik lader du opp til våren
 • I disse yre tider, husk også at kyssing gjør lykkelig.
 • Ta testen: Er du lykkelig?
 • 1. Finn gode venner

  Du merker det kanskje ikke før du sitter henslengt i parken sammen med venninnegjengen fredag etermiddag, men hvor mange roller har du måttet spille i løpet av uken? Du har kanskje vært både tøff sjef, mild mor og freidig fristerinne. Det tar på.- Det er viktig at du har frihet til å være deg selv sammen med venninnene dine, sier David Niven, forfatter av boka 100 simple secrets of happiness. Du trenger forøvrig ikke å være medlem av det liksom-perfekte firkløveret á la Sex og singelliv for å være lykkelig. Ulike venner som berører forskjellige områder av livet ditt er bare sunt. Det er følelsen av tilhørighet som gjør en lykkelig.

  2. Dra ut på eventyr

  No vil æ færra te Mexico, synger du, mens du ønsker at fellesferien var enda noe skritt nærmere. I stedet for å drømme deg bort, stopp opp og tenk litt på hvor du egentlig vil med livet? Hvilke opplevelser er det du vil tenke tilbake på med et smil? Våg å leve litt farlig, og «dra på eventyr» i hverdagen. - Hvis alt du gjorde i livet var trygt, ville du ikke hatt noen ville opplevelser å se tilbake på. Det er disse som gir deg følelsen av at du virkelig lever, sier Brian Luke Seaward, forfatter av boken Quiet Mind, Fearless heart. Du trenger kanskje ikke ta helt av, men sørg for å gå litt andre veier av og til. - Folk tror som oftest at å gjøre det rette fører til lykke, men å ta sjanser er det som egentlig gjør det, påpeker Seaward.

  3. Kvitt deg med unødvendige ting

  Sommeren er tiden for å ta frem de lette plaggene og legge alt som stikker og klør vekk i kroker i kott. Minimalismens storhetstid er for øvrig forlengst forbi, så kvitt deg med skrot og la hjemme ditt være godt balansert av ting du bruker og ting du elsker.Et godt tips er å legge ting du ikke trenger i esker og la det gå litt tid. Det du ikke savner kan du trygt kaste etter noen uker.- Det er lett å glemme å sette pris på det man eier og derfor vanskelig å føle seg komplett, sier psykiater Janet Taylor. Ekstra eiendeler tynger og stjeler energi. Å rydde i kaoset gir deg kontroll og balanse som igjen fører til lykke. Det er på tide å bli kvitt følelsen av dårlig samvittighet hver gang du kaster noe du har fått, arvet eller vunnet. Just do it!

  4. Balanser dødtid og arbeidstid

  Å alltid gå rundt i jobbemodus uten et eneste sekund til overs for en tissepause, er en humørdreper av de store. Det samme er det å sove bort dagen i sofaen.- Kjedsomhet gir dårlig selvtillit og en følelse av at man ikke duger til noe, sier David Niven. Tipset er å balansere kalenderen din. Halvparten av tiden til ting du liker, og resten til ting du gjøre. Et godt tips i disse varme tider er å ha en piknik-kurv pakket klar, så det bare er å suse avsted til nærmeste park etter jobb eller når du har en ledig stund. Kanskje kan du kombinere forretninger og fornøyelser på måter du ikke har tenkt på før?
 • Kunsten å slappe av
 • 5. Gi etter for fristelser

  Det betyr ikke at du skal gjøre det hele tiden. Det er ikke snakk om å fråtse i sjokolade og potetgull hver gang etter du har vært på trening, eller å være utro på jenteturen til Kreta. Det handler om å unne seg litt luksus i hverdagen. Gå på den spatimen du har drømt om i årevis, reis på den ferieturen selv om det blir knekkebrød i to uker etterpå. Sist, men ikke minst: liker du noen, gjør noe med det. Ta initiativ. Følg den lille hjertestemmen, for én gangs skyld.- Ikke glem å unne deg ting, Du ender opp ulykkelig hvis du ikke gir etter for fristelser av og til, sier Brian Luke Seaward.

  6. Elsk deg selv

  Alle driter seg ut. Noen rødmer når de gjør det, noen gliser rått. Men alle gjør vi det. Vi er ikke perfekte noen av oss. Når det er noe du ikke får til, husk at venninnen din ikke får til alt hun heller.- Vi er eksperterter på å straffe oss selv, noen ganger er du bare nødt til å la det være, sier Ed Diner, professor og leder for et forskningsprosjekt på lykke ved University of Illinois. Han forteller at det er viktig å ikke være sin egen verste kritiker, verken når det kommer til ytre eller indre kvaliteter. - Vi er så redde for å skryte av oss selv, men det kan være oppløftende å dele noe vi selv opplever som gode nyheter, sier han.

  7. Slutt med vinglingen

  Du har garantert opplevd dette. Du har sittet på en restaurant og brukt en halv evighet på å bestille scampi. Når maten kommer lurer du på om du likevel skulle valgt kyllingsalat. - Vi innbiller oss stadig at det er noe bedre der ute og er livredde for å gå glipp av noe på grunn av valgene vi ikke tok. Du blir aldri lykkelig på den måten, sier Schwartz.Løsningen er å slå seg til ro med at du ikke kan få både i pose, sekk og pappeske. Hvis det viktigste for deg er at mannen din er snill og en god far, prøv å overse at han hater å danse og slenger sokkene sine absolutt overalt.- Slå deg til ro med at de kriteriene som er viktigst for deg er innfridd og vær fornøyd med det, sier han.LES OGSÅ:
 • Lykke er billig
 • Ja, lykke kan kjøpes
 • Spis deg til et vakkert smil
 • Lær deg å le av sjefen
 • Er du klar for å finne hverdagslykken?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.