FRISK I EN FEI: DU trenger ikke se døende ut selv om du har influensa eller er forkjøla.  Foto: All Over Press
FRISK I EN FEI: DU trenger ikke se døende ut selv om du har influensa eller er forkjøla. Foto: All Over PressVis mer

Sminke

Smarte sminketriks når du er syk

Du blir neppe frisk av å sminke deg, men du kan i alle fall se ut som du er på bedringens vei.

Du kommer neppe til å huske dagene da du var sørpe forkjøla som de mest minneverdige sånn skjønnhetsmessig, men det går faktisk an å jukse seg friskere med de rette sminketriksene.

Triks for huden

Enten du er gusten og grå eller rød og klam, kan du ta noen grep for å se litt mindre syk ut.

Hvis huden din mangler liv og glød, bør du starte med en god fuktighetskrem. Sliter du i tillegg med tørrhet, kan flytende eller kremfoundation hjelpe deg med å få tilbake gløden i huden.

Har du klam og rød hud, kan du med hell matte den ned med en pudderfoundation. Start med en god fuktighetskrem og bruk gjerne en mattifiserende primer for å få foundationen til å sitte bedre.

LES OGSÅ: Vann virker faktisk uttørrende

Bruk en concealer til å dekke over røde, blussende partier og ringer under øynene. Pass på at du får concealeren godt inn i huden, ellers kan den framheve problempartier heller enn å skjule dem.

Spesielt rundt nesa kan du få rød og flassende ut av frekvent snyting og tørking. Bruk en lett ansiktsskrubb for å fjerne tørre hudceller og følg opp med en god fuktighetskrem for å få et jevnt og godt grunnlag når du skal sminke deg.

Til mørke ringer under øynene burde du bruke en concealer med varme toner for å nøytralisere ut blåfargen.

Få farge i kinnene

Du har sikkert opplevd å se nesten død ut når du har pådratt deg en forkjølelse. Matt, blass og gusten hud ser ikke særlig lekkert ut, og noe av det viktigste for å motvirke dette er å bruke kremprodukter.

Velg en bronzerkrem eller -gelé eller bruk en god selvbruningskrem for å få liv i det fargeløse ansiktet.

LES OGSÅ: Helt perfekt sminke til rødt hår

Kremblusher er også supre til å få et mer glødende og naturlig utseende. I vintermånedene blir huden i kinnene ofte tørr, og da kan for mange lag med pudderprodukter framheve tørre, flakende partier.

Når du skal påføre kremprodukter, gjelder det å presse det inn i huden. Unngå å gni, men bruk fingrene til å påføre litt produkt og trykke det inn. Varmen fra fingrene dine gjør det lettere å få et pent og naturlig resultat, siden det hjelper produktet å smelte inn i huden.

Triks for øynene

Forkjølelse og influensa kan gjøre øynene både rennende og røde. Trøsten er at det er ganske enkelt å få et mer våkent og friskt blikk.

Det aller viktigste er å unngå røde og rosa farger rundt øynene. Rosa øyenskygge er med andre ord din verste fiende når du har røde øyne.

Rødhet i øynene kan nøytraliseres ved å bruke en blå eyeliner eller blå mascara.

LES OGSÅ: Makeup-artistenes hemmelige triks

Og du trenger slettes ikke å se ut som du har tatt en tidsreise fra 80-tallet selv om du bruker blå eyeliner eller mascara.

En mørkeblå variant ser nesten svart ut på avstand, men gir fortsatt samme effekt. Du kan også legge et lag svart mascara under den blå eller bare bruke den blå på vippene under øynene.

Når det gjelder eyeliner, kan du enten legge den på våtkanten eller langs vippekanten. En mørk farge her vil «lukke» øynene og få dem til å se mindre og mer intense ut.

Ønsker du et mer åpent og naturlig blikk, kan du velge en hudfarget kajal til våtkanten. Dette vil også gjøre at øynene ser litt større ut.

Når det gjelder øyeskygge kan det være best å gå for en mest mulig naturlig look. Hvis du vil sminke øynene litt, kan du for eksempel bruke en matt øyeskygge i en farge som er veldig lik din egen hudfarge over hele øyelokket og en matt skygge som er litt mørkere i globalen.

En lys skygge med litt skimmer kan legges som en highlight på brynbenet, altså rett under øyebrynet. Ellers bør du unngå for mye skimmer, spesielt hvis du har klam hud.

Fokuser på leppene

Når øynene er røde og rennende, kan du gjøre lurt å rette fokus mot leppene. Velg en farge som får ansiktet ditt til å gløde – det kan være rødt, korall eller rosa, men en frisk farge er det beste. For mørke og «tunge» farger har nemlig motsatt effekt.

Se noen produktforslag her:


Smashbox Creamy Cheek COlor & Brush, kr 449 hos Make Up Mekka. Foto: Produsenten
Eyeko Tinted Cream, kr 99 fra Make Up Mekka. Foto: Produsenten
DuWop Cheek Venom, kr 219 fra Make Up Mekka. Foto: Produsenten
Eyliner i Vanilla fra Make Up Store, kr 135. Foto: Produsenten
Inliner Kajal i Blonde fra Isadora, ca. kr 89. Foto: Produsenten
Eyeliner i Deep Blue Sea fra Make UP Store, kr 135. Foto: Produsenten
Coloured Mascara i Blue fra Make Up Store, kr 189. Foto: Produsenten
Leppestift i fargen Blush fra Make Up Store, kr 170. Foto: Produsenten
Leppestift i fargen Pretty fra Make Up Store, kr 170. Foto: Produsenten
Leppestift i fargen Oh La La fra Make Up Store, kr 170. Foto: Produsenten
En lipgloss med farge gir i tillegg ekstra glans til leppene, så det er et godt alternativ.

Dersom du opplever å ha herpessår eller veldig tørre lepper, bør du nok droppe fargen og heller satse på en god leppepomade. Flakete, tørre lepper med farge er ikke spesielt lekkert.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: