Tannhelse

Småspising kan skade tennene dine

Derfor bør du ta en tyggis etter små måltider.

TA VARE PÅ TENNENE: Selv om vi bare spiser et par biter er det like viktig å pusse tennene som etter et stort måltid, sier doktor Nigel Carter fra British Dental Health Foundation. Foto: Thinkstock
TA VARE PÅ TENNENE: Selv om vi bare spiser et par biter er det like viktig å pusse tennene som etter et stort måltid, sier doktor Nigel Carter fra British Dental Health Foundation. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Småspiser du i løpet av dagen? På vei fra jobb? I sofaen etter middag? Småspising som det kan være med på å ødelegge tennene dine.

En ny undersøkelse viser at 68 prosent av britene tar seg en snack mer enn seks ganger om dagen, fordi de tilbringer lange timer ved pulten på jobb, skriver MarieClaire.co.uk

Et krav om mer effektivitet på jobb sammen med kortere lunsjpauser betyr at en fjerdedel av kontorarbeidende syns det er enklere å småspise seg gjennom dagen, heller enn å holde seg til tradisjonelle tre måltider om dagen. 62 prosent av de spurte innrømmet at de spiser i farta minst fire ganger i uken.

LES OGSÅ: Drikk juice med sugerør

All spising kan skade
Selv om vi bare spiser et par biter av en sandwich, er det like viktig å pusse tennene som etter et stort måltid, sier doktor Nigel Carter fra British Dental Health Foundation.

Ifølge undersøkelsen er det advokater og ansatte i bank som er verstingene, med hele 67 prosent som småspiser sporadisk gjennom dagen. De som jobber i reklame og i media er ikke det spor bedre - 35 prosent bryr seg ikke i det hele tatt med å ha et skinnende smil gjennom dagen.

LES OGSÅ: Slik får du vinnersmilet

Tygg tyggis
Markedsfører Adrian Toorney sier at snack-kulturen stadig vokser.

- Vi må derfor sørge for at våre tannpleievaner må endres i samme takt, sier Toorney.

- Det passer ikke alltid å dra frem tannbørsten, men å tygge sukkerfri tyggegummi etter et måltid er et godt alternativ. Det øker spyttproduksjonen som hjelper å nøytralisere de plakkdannende syrene som kan føre til tannråte, sier Nigel Carter.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer