I PRØVEROMMET: Om du smiler, vil alt sitte finere i prøverommet. Foto: Ariwasabi - Fotolia
I PRØVEROMMET: Om du smiler, vil alt sitte finere i prøverommet. Foto: Ariwasabi - Fotolia
Selvbilde

Smil når du prøver klær

Da vil du synes plaggene kler deg bedre, viser forskning.

Prøverom. Vi kvinner har som oftest et «elsk-hat»-forhold til dem.

Noen ganger er alt topp, og du synes du ser flott ut, du har fin hudfarge, og plaggene sitter som de skal.

Andre ganger ... Andre ganger er alt feil. Spotlyset gjør ringene under øynene større, cellulitter du ikke visste du hadde kommer fram, du ser tjukkere ut enn du trodde og ingenting passer.

La oss bare slå det fast: Det grelle spotlyset i mange prøverom gir ikke et riktig bilde av hvordan du ser ut.

LES OGSÅ. Alt du bør vite om cellulitter

Smil, så føler du deg finere

Neste gang du skal inn i prøverommet skal du huske på dette, og samtidig klistre på deg ditt bredeste smil når du har fått på deg plagget. Da vil du like det du ser mye bedre!

Joda, dette er konklusjonen til en gruppe japanske forskere ved Universitetet i Tokyo. Når du smiler får du en mer positiv oppfatning av deg selv og ditt utseende, og dermed vil du mest sannsynlig like plagget bedre, skriver New Scientist.

Og smilet trenger ikke engang være ekte. Et falskt smil gjør også susen, skal vi tro forskerne.

LES OGSÅ: Dette forteller kroppsspråket ditt

Vil lage «smilemaskin» i prøverom

Det må nevnes at studien er liten - bare 21 personer deltok. Men at et smil løfter humøret og gjør oss vennligere innstilt mot oss selv i speilet er det ingen tvil om.

Grunnen til at de japanske forskerne gjorde studien, er at de snuser på å utvikle et dataprogram som gjør at du når du står i prøverommet vil se et manipulert bilde av deg selv smilende - selv om du står der med hengende geip. Alt for å trigge kjøpelysten. Ganske fantastisk, ikke sant?

I studien ble de 21 deltakerne utstyrt med et skjerf, og plassert foran en skjerm og et webkamera. De visste ikke hva slags studie det var, og ikke at bildet av dem selv som dukket opp på skjermen var manipulert slik at de så enten surere eller blidere ut enn de egentlig var. Dette ble gjort ved hjelp av et dataprogram som enten trakk munnvikene opp eller ned, og som enten skapte øyebrynsrynking eller smilerynker rundt øynene.

Så ble deltakerne spurt om de likte skjerfet de hadde fått på seg. De som ble manipulert gladere likte det, mens de som ble manipulert surere var mer skeptiske.

LES OGSÅ: 6 av 10 kvinner er misfornøyd med utseendet

RETT DEG OPP: Se så mye bedre du ser ut med rak holding! Foto: Colourbox
RETT DEG OPP: Se så mye bedre du ser ut med rak holding! Foto: Colourbox Vis mer

Du kan manipulere eget humør

Selv om studien er ment å hjelpe butikker selge mer, er det nyttig for oss alle å bli klar over at vi ved hjelp av å smile til oss selv i speilet kan løfte humøret - selv om vi smiler falskt.
Et annet triks er å rette seg opp og få en stoltere holdning. Da utstråler du mer energi og selvsikkerhet, og du vil både se og føle deg bedre. Se hvordan du fikser holdningen på et blunk her.

Er humøret fortsatt dårlig, kan du også prøve disse enkle triksene for å se lysere på livet. Vi liker spesielt forslagene om å se en morsom YouTube-video eller snuse inn en godlukt.

Husk også at du er penere enn du selv tror! Når du ser ditt eget speilbilde ser du ikke din egen sjarm og karisma. Studier har vist at på en skala fra 1 til 10, gir andre mennesker deg gjennomsnittlig to poeng mer enn du selv gir deg. Sier du at du er en 6'er, vil andre mene du er en 8,er!

Til forsiden