Sminke

Smink deg catwalk-vakker med gull

- De gylne tonene er på ingen måte bare til fest, sier makeupartisten.

DRAMA: Marchesa hadde en varm tone på øyelokkene svart liner under øynene og gulldetaljer i indre øyekrok, men du kan selvsagt også få en gyllen sminke så mye drama. Foto: All Over Press
DRAMA: Marchesa hadde en varm tone på øyelokkene svart liner under øynene og gulldetaljer i indre øyekrok, men du kan selvsagt også få en gyllen sminke så mye drama. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er liten tvil om at både sortsotede øyne og gullfarget øyesminke er noe vi først og fremst forbinder med fest. Men slik trenger det altså ikke være.

VAKKER I GULL: Velg mer dramatiske gulldetaljer, som hos Marchesa eller en mer duset look, som hos Dior. Foto: All Over Press
VAKKER I GULL: Velg mer dramatiske gulldetaljer, som hos Marchesa eller en mer duset look, som hos Dior. Foto: All Over Press Vis mer

Gull til hverdags

Ifølge Tone Vid Skipá, makeupartist og skjønnhetsjournalist i magasinutgaven av KK, er det fullt mulig å bruke gull eller sotet sminke til hverdags også - så fremt du legger produktene «riktig».

– Til hverdags kan du bruke litt gullskimmer som highlight på øyebein og kinnbein i stedet for rouge og skygge, sier hun.

Legg gjerne litt gull i indre øyekrok også.

– Overraskende, men gull gir masse glød. Et annet pluss er at gull passer de aller fleste!
forklarer makeupartisten.

Er du usikker på hva en highlighter egentlig er? Det er sminketrikset som gjør det enda vakrere, rett og slett.

LES OGSÅ: Slik sminker du deg yngre

(Saken fortsetter under bildet.)Gull på fest

Ifølge Skipá er gullsminke - da gjerne i form av skimmer, et absolutt «must» til fest denne sesongen.

– Bruk det på samme steder som til hverdags, bare mye mer. Og gjerne sammen med svart, grått, aubergine eller blått, forteller hun.

Du kjenner kanskje igjen noen av høstens viktigste trendfarger (for eksempel burgunder) fra moteverdenen. De gjelder i høyeste grad på sminkefronten også.

KK.no har tidligere gitt deg en detaljert oppskrift på den perfekte festsminken, og selvsagt klarer du å gjenskape den selv.

LES OGSÅ: Vakker festsminke som alle kler

Flere av høstens trender

 • Slik legger du høstsminken
 • Nå skal eyelineren være blå
 • Fire måter å bruke trendfargen på
 • Slik bruker du mørk leppestift
 • Den perfekte øyesminken?
 • Alle kler grønn øyesminke
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer