NULL SMINKE: Tidligere supermodell Emma Wiklund, som nå har sin egen hudpleieserie - Emma S. , anbefaler alle kvinner å kutte ned på sminkebruken i sommermånedene. Gå for et "bart ansikt" som kvinnen på dette bildet og unngå tette porer og uren hud. Foto: Getty Images/Fuse
NULL SMINKE: Tidligere supermodell Emma Wiklund, som nå har sin egen hudpleieserie - Emma S. , anbefaler alle kvinner å kutte ned på sminkebruken i sommermånedene. Gå for et "bart ansikt" som kvinnen på dette bildet og unngå tette porer og uren hud. Foto: Getty Images/Fuse Vis mer

Sminke

- Smink deg mindre i sommer og la huden puste

Få supermodell og skjønnhetsgründer Emma Wiklunds beste skjønnhetstips for ferien.

Publisert
Svenske Emma Wiklund (43) var en av 90-tallets aller heteste supermodeller, og jobbet for en rekke av verdens ledende motehus - deriblant Thierry Mugler, Christian Lacroix og Lanvin.

I disse dager er det hudpleieserien Emma S., som hun startet med venninnen/kollegaen Nora Larssen i 2009, Wiklund jobber mest med.

Og som tidligere supermodell, har hun mye relevant kunnskap om ulike skjønnhetsprodukter og hvordan man best beskytter huden.


BYTT FOUNDATION: Ifølge Wiklund er det lurt å velge en underlagskrem/foundation i en litt mørkere tone i sommermånedene, da huden din gjerne er litt brunere enn ellers på året.  Foto: KK.no
BYTT FOUNDATION: Ifølge Wiklund er det lurt å velge en underlagskrem/foundation i en litt mørkere tone i sommermånedene, da huden din gjerne er litt brunere enn ellers på året. Foto: KK.no Vis mer

Argan olje til håret

Ifølge Wiklund er det særlig én ting hun er veldig opptatt av i den årstiden vi er i nå (altså sommeren), og det er solkrem.

- Alltid å bruke solkrem (SPF 30-40) både i ansiktet og på kroppen er noe jeg er veldig opptatt av om sommeren. Ellers er mye fukt og en god kroppsskrubb noe jeg er opptatt av. Håret forsøker jeg å gjøre så lite som mulig med, bortsett fra at jeg bruker litt olje for å holde det mykt og glansfullt, og så forsøker jeg av og til å ha på en hatt for å beskytte, sier hun til KK.no.


Modellen og skjønnhetsgründeren, som tidligere har prydet forsider og shoots i motemagasiner som Elle og Vogue, kan også avsløre hvilke produkter hun sverger til i ferieukene:

- Arganolja til håret, Emma S. moisturising facial mist som holder huden pigg og fresh, Diors vannfaste maskara og Emma S. Ageless day cream med SPF 15.

LES OGSÅ: Bli kvitt tørre vinterlegger

SUPERMODELL: Emma var en av 90-tallets aller hotteste supermodeller. I disse dager lanserer hun sin hudpleieserie - Emma S. på Vitakjeden i Norge. (Foto:Andreas Von Gegerfelt/Faksimile Elle) Foto: Andreas Von Gegerfelt/Faksimile Elle
SUPERMODELL: Emma var en av 90-tallets aller hotteste supermodeller. I disse dager lanserer hun sin hudpleieserie - Emma S. på Vitakjeden i Norge. (Foto:Andreas Von Gegerfelt/Faksimile Elle) Foto: Andreas Von Gegerfelt/Faksimile Elle Vis mer

Smink deg mindre

Når det gjelder sommer og sminke, mener Wiklund at de fleste av oss vil ha godt av å kutte ned på det vi tar i ansiktet.


- En vanlig feil mange gjør om sommeren, er at man bruker samme farge på underlagskremen/foundation som ellers på året. Om sommeren får man jo ofte litt farge i ansiktet, og da gjelder det å ha en farge som passer. Ellers synes jeg man skal forsøke å sminke seg mindre. Mindre av alt er best, ikke minst når det gjelder pudder. La huden få puste om sommeren. Bruk heller litt gullskimmer enn pudder, det gir vakker glød, sier hun.

Det å kutte ned på sminkebruken i ferieukene vil også kunne være med på å forhindre økning av uren hud, som er fort gjort som følge av alle produktene (spesielt solkrem) som vi bruker på denne årstiden.

Ellers anbefaler hun kvinner, i alle aldre, å tilføre huden litt ekstra fukt i sommermånedene.

- Det er bra å booste huden og håret med fukt. Det finnes flere gode masker som kan være skjønne å bruke om sommeren. En god kroppsskrubb kan også gi jevnere og finere brunfarge. Ta også vare på føttene og stell de litt ekstra med en pedikyr og et fotbad. Det er lekkert med sommerfine føtter, sier hun.

LES OGSÅ: Derfor bør du bruke en egen øyesminkefjerner

DAMENE BAK EMMA S.: Emma Wiklund (til høyre) og Nora Larssen startet hudpleieserien Emma S. i 2009. Produktene selges blant annet på Vita i Norge.
DAMENE BAK EMMA S.: Emma Wiklund (til høyre) og Nora Larssen startet hudpleieserien Emma S. i 2009. Produktene selges blant annet på Vita i Norge. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer