Sminke Gjennom Tiårene

Smink deg som Brigitte Bardot

Å sminke seg som et av tidenes største sexsymboler er enklere enn du tror.

60-TALLSSTILEN: Brigitte Bardot var et av tidenes største sexsymbol.Vi gir deg sminketipsene for stilen. Foto: All Over Press
60-TALLSSTILEN: Brigitte Bardot var et av tidenes største sexsymbol.Vi gir deg sminketipsene for stilen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Brigitte Bardot hadde en ganske rufsete stil, med røffsotede øyne og hår som så ut som hun nettopp hadde stått opp.

Det var nok ikke i nærheten av så tilfeldig som det så ut, men det faktum at hun foretrakk en litt uvøren stil på sine sotede øyne, gjør looken enklere å kopiere.

Det er faktisk lov å søle litt, for du kan bare referere til et av 1960-tallets aller største sexsymboler som din inspirasjon.

(Saken fortsetter under bildet.)Slik får du looken

Huden:

Trinn 1: Start med renset hud og la fuktighetskremen trekke godt inn i huden. Påfør en lett foundation, men ikke noe som er for matt. Du vil ha litt glød i huden. Matt eventuelt ned T-sonen med litt pudder hvis du har veldig oljete hud. Bruk concealer der du eventuelt trenger dette, for eksempel under øynene, rundt nesen eller på kviser og ujevnheter i huden.

TIPS: Om du frykter at du kommer til å søle mye med den mørke øyeskyggen, kan det være lurt å vente med foundationen til etter du er ferdig med øyeskyggen.

Trinn 2: Bruk et solpudder eller en ferskenfarget rouge i kinnene hvis du trenger det for å friske opp ansiktet. Brigitte Bardot hoppet gjerne over dette, men når hun brukte det, gikk hun alltid for ferskentoner. Aldri, aldri, aldri rosa! Og husk at du ikke skal legge den for nærme nesen.

RØFFE KANTER: Hun var ikke så nøye når hun sminket seg, så resultatet ble ofte ganske røft. Supersexy, rett og slett. Foto: All Over Press
RØFFE KANTER: Hun var ikke så nøye når hun sminket seg, så resultatet ble ofte ganske røft. Supersexy, rett og slett. Foto: All Over Press Vis mer

Øynene:


Trinn 3: Prime øynene med en øyeskyggeprimer – da blir fargen sterkere og sitter penere og lenger. Bruk en liten øyeskyggekost til å plassere svart øyeskygge på selve øyelokket, opp til globalen. Ving den litt ut i ytre øyekrok. Start med å presse fargen forsiktig på øyelokket. Så duser du kantenene med en ren, mer fluffy øyeskyggekost. Fargen skal ikke gå noe særlig over globallinjen, og det vil si at du ikke ser så mye av den når du har øynene åpne og ser rett fram i speilet.

TIPS: Det kan være supert å bruke en svart eller mørkebrun eller mørkegrå kremskygge til å lage formen først. Gjør du det, kan du også droppe primeren, siden kremskygger gjerne fungerer som primere også.

TIPS: For en litt mykere look, kan du bruke brun eller grå øyeskygge heller enn svart. Looken er også superfin i farger som mørk blå, lilla eller grønn. Her er det lov å leke!

Trinn 4: Bruk den lille kosten med øyeskygge på til å plassere fargen også under nedre vippekant. Hele øyet skal være rammet inn av den mørke øyeskyggen, rett og slett. Dus også denne kanten så overgangen blir myk.

Trinn 5: Bruk en god eyeliner – enten en flytende liner, krem- eller gelliner – og en tynn, spiss eyelinerkost. Line langs øvre vippekant, helt fra indre til ytre øyekrok. Du kan la streken være ganske tykk, men sørg for at den er tynnere i indre øyekrok enn i midten. Forleng så streken i ytre øyekrok og før den litt opp mot enden av brynet ditt for å lage den klassiske «flicken», som skal slutte i en spiss for denne looken. Line også under nedre vippekant, helt inntil vipperoten. Denne streken skal møte flicken i ytre øyekrok, slik at du rammer inn øyet med eyelineren.

LES OGSÅ: Få perfekt eyeliner hver gang

TIPS:Du bør ha speilet litt lavere enn øyehøyde og se ned i speilet mens øynene er nesten lukket. Da unngår du at eyelineren smitter over på øyelokket, og det er enklere å få streken jevn.

Trinn 6: Påfør massevis av mascara – vippene skal være skikkelig svarte, både oppe og nede. For den autentiske Brigitte-looken kan du gjerne bruke falske vipper også. Det er både enklere og mer naturlig med punktvipper.

Trinn 7: Definer øyebrynene litt med en farge som er litt lysere enn dine egne bryn. De skal se veldig naturlige ut til denne looken, for øyebrynene var ikke fokuset.

Leppene:


Trinn 8: Line leppene med en lipliner som er litt mørkere enn huden din og gjerne har en litt brunaktig tone. Brigitte overlinet leppene, det vil si at hun tegnet streken litt utenfor sin naturlige leppekant. Dette gjør at leppene ser fyldigere ut. Prøv gjerne på dette, men vær forsiktig og husk at det fort kan se latterlig ut. Line heller akkurat på ytterkanten enn helt utenfor din naturlige leppelinje. Avslutt med en nude leppestift med et hint av fersken. Igjen: hold deg unna alt som er rosa. Gå heller for nude, fersken eller hint av brunt.

LES OGSÅ: Leppene blir tynnere med årene

Elsker du sminketips?

Vi har samlet tips, triks og inspirasjon i KK.no’s store guide til sminke gjennom tiårene, så klikk deg gjennom tiårene og la deg inspirere av de mest ikoniske lookene fra 1920 til 1990.

Se de andre artiklene i serien her:
 • 1920-tallet: Dramatisk og melankolsk, som på Clara Bow og Marion Cotillard.
 • 1930-tallet: Sexy og søvnig, som på Marlene Dietrich og Drew Barrymore.
 • 1940-tallet: Glamorøst og feminint, som Rita Hayworth og Paloma Faith.
 • 1950-tallet: Sexy og glamorøst, som Marilyn Monroe og Scarlett Johansson.
 • 1960-tallet: Elegant og klassisk, som Audrey Hepburn og Natalie Portman.
 • 1960-tallet: Dramatisk og barnlig, som Twiggy og Carey Mulligan.
 • 1970-tallet: Sunt og solkysset, som Farrah Fawcett og Kate Hudson.
 • 1980-tallet: Hardt og dramatisk, som Siouxie Sioux og Jessie J.

  60-TALLSSTILEN: Brigitte Bardot var et av tidenes største sexsymbol.Vi gir deg sminketipsene for stilen. Foto: All Over Press
  60-TALLSSTILEN: Brigitte Bardot var et av tidenes største sexsymbol.Vi gir deg sminketipsene for stilen. Foto: All Over Press Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer