Makeup

Smink deg som en ekspert

Ta en titt på makeup-artistens egen guide til hvordan legge den perfekte øyesminken.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Helge Borgen er kks faste makeupekspert. Her gir han sine beste råd om hvordan du kan legge en fantastisk øyesminke selv.

 • Her er trendene

  Trendene går i flere retninger denne våren, men de har intensiteten til felles. En klar trendfarge er blått og turkis, gjerne i kombinasjon med gult og grønt dersom du føler deg litt vågal. Dyprosa er også en av vårens trender, og er nydelig til grønne øyne. Og trenden med metalliske farger holder seg: Både sølv, gull og bronse er det mye av på catwalken denne våren.
 • Se vårens vakreste øyeskyger

 • ØYNE SOM FUNKLER: Sats på skimmer i vår! Denne øyeskyggepaletten fra Laura Mercier i rosa- og burgundertoner har lysreflekterende pigmenter som får øynene dine til å funkle (kr 380).
  ØYNE SOM FUNKLER: Sats på skimmer i vår! Denne øyeskyggepaletten fra Laura Mercier i rosa- og burgundertoner har lysreflekterende pigmenter som får øynene dine til å funkle (kr 380). Vis mer
  GIR GLØD: Alle med brune eller grønne øyne kan glede seg over de nye fargene i Body Shops Shimmer Cubes. Brente nyanser og en skimrende overflate framhever både grønt og brunt, og gir en særegen glød til øyepartiet (kr 240).
  GIR GLØD: Alle med brune eller grønne øyne kan glede seg over de nye fargene i Body Shops Shimmer Cubes. Brente nyanser og en skimrende overflate framhever både grønt og brunt, og gir en særegen glød til øyepartiet (kr 240). Vis mer
  LEKKERT PÅ LYS HUD: Sarte pasteller er i skuddet igjen. Kjølig øyemakeup ble blant annet sett på visningen til Victor & Rolf for våren. Ingen sak å kopiere med denne lekre øyepaletten fra Chanel (kr 455).
  LEKKERT PÅ LYS HUD: Sarte pasteller er i skuddet igjen. Kjølig øyemakeup ble blant annet sett på visningen til Victor & Rolf for våren. Ingen sak å kopiere med denne lekre øyepaletten fra Chanel (kr 455). Vis mer

  Husk grunnreglene


  Bruk en ren pensel. Kosten som følger med øyeskyggen er ofte vanskelig å bruke, og blir fort utbrukt. Hold deg til myke toner dersom du ikke er så erfaren med å legge øyeskygge. Legg en lys tone over hele lokket, og marker globalinjen med en mørkere nyanse. Eventuelt kan du bare legge en lett lag øyeskygge bare på selve øyelokket. Det viktigste er å ikke ta på for mye, og duse fargen godt ut.
  ABC i øyemakeup • Hvis du vil ha tykkere vipper


  I tillegg til maskara, prøv punktvipper som du setter på én og én.

 • Når du er trøtt


  Lyserosa er en favoritt etter netter med lite søvn. Legg en lys skygge over hele øyelokket. Vær forsiktig med vågale farger som knallgrønt eller himmelblått. Legg et tynt lag over hele øyelokket, og marker globelinjen med en litt mørkere nyanse. Det åpner blikket, og får deg til å se kvikkere ut.
 • Smink deg våken

 • Vil du være ekstra sexy?

  Sexy, sotet blikk er en klar trend-favoritt, men krever litt trening for at det skal bli fint. Slik gjør du det.

 • En hverdagslook som alltid funker

  Legg lys skygge på hele lokket og opp til brynet. Velg i toner av rosa, champagne, lysegrått og grønt. En skimmerøyeskygge gir en frisk look og gir øynene mer dybde. Legg også eventuelt en brun eyeliner langs vipperoten. Svart maskara gir en perfekt ramme.
 • Flotte øyne i en fei

 • Når du skal kjøpe ny skygge

  Skal du kjøpe ny øyeskygge, er det finest å velge farger som framhever øyefargen. Tenk komplementærfarger - for eksempel blått til brunt og motsatt. Grønne øyne kler godt skygger med noe rødt i undertonen. Dessuten passer selvsagt grønt til grønne øyne, blått til blå øyne og brunt til brune øyne.
 • Finn riktig makeup-farge

 • Clinique Lash Power Mascara er en helt ny varmefølsom maskara som fjernes med varmt vann (39 grader). Skal sitte som støpt i 12 timer (kr 170).
  Clinique Lash Power Mascara er en helt ny varmefølsom maskara som fjernes med varmt vann (39 grader). Skal sitte som støpt i 12 timer (kr 170). Vis mer
  Lekker lipgloss fra GloMinerals Makeup gir et naturlig og friskt uttrykk
  Lekker lipgloss fra GloMinerals Makeup gir et naturlig og friskt uttrykk Vis mer
  Lekker duoskygge fra Clinique har en dyp nyanse som markerer vippekanten og en lys til brynsbeinet (kr 185).
  Lekker duoskygge fra Clinique har en dyp nyanse som markerer vippekanten og en lys til brynsbeinet (kr 185). Vis mer

  Slik ser du naturlig, men bra ut

  Bruk lite øyeskygge. Legg en lys basisskygge på hele lokket, opp til brynet. På selve lokket legger du en mørkere skygge som ikke trekkes oppover. Bruk en myk pensel som gir et dust og mykt resultat. På oversiden kan du legge en brun eyeliner langs vipperoten. Bruk brun maskara.


 • Tips til en rocka stil

  Start med å legge en lys skygge over hele øyelokket. Legg en varm, dus øyeskygge som plommefarge i globalbuen, og trekk den litt utover. Avslutt med en tynn strek eyeliner, som du avslutter med en liten vipp oppover i øyekroken. Ønsker du en råere og mer rocka look, dropp alle sukkertøysfarger og sats på de litt harde fargene, som sort, mørkegrått og dypgrønt.
 • Sexy makeup

 • Hjelp for hovne øyne

  Bruk ringfingeren til å forsiktig klappe på et tynt lag øyekrem. Bruk gjerne en som er drenerende, og skal fjerne poser under øynene. Begynn ved neseroten, og smør med forsiktige bevegelser ut mot øyekroken.
 • Smink deg våken

 • Et knallgodt festtriks

  Prøv en glittereyeliner, gjerne i en nøytral farge som sølv eller gull. En klar partyvinner!

 • REFLEKTERER LYS: Lancômes nye monoskygger har en myk, pudret konsistens, dekker godt, har pigmenter som er linket sammen med lysreflekterendepartikler for ekstra intens farge (kr 200).
  REFLEKTERER LYS: Lancômes nye monoskygger har en myk, pudret konsistens, dekker godt, har pigmenter som er linket sammen med lysreflekterendepartikler for ekstra intens farge (kr 200). Vis mer
  FINT TIL ALLE: Lilla øyeskyggeduo fra Helena Rubinstein er flatterende til både grønne, blå og brune øyne (kr 320).
  FINT TIL ALLE: Lilla øyeskyggeduo fra Helena Rubinstein er flatterende til både grønne, blå og brune øyne (kr 320). Vis mer
  MINTRGRØNN MORO: Denne fra The Body Shop er for deg som foretrekker en frisk variant (kr 110).
  MINTRGRØNN MORO: Denne fra The Body Shop er for deg som foretrekker en frisk variant (kr 110). Vis mer

  Til dager med dårlig tid


  Dropp øyeskyggen. Bøy heller øyevippene med en vippetang, eller bruk et lag øyevippeprimer for å forme vippene. Legg to lag maskara.
 • Perfekt makeup på fem minutter • Hvis du vil at øynene skal virke større


  Vil du åpne øynene mer, trenger du to øyenskygger og to pensler. En mørk varm skygge, og en lys skygge, og en pensel til hver av fargene. Legg først den lyse skyggen på hele området, så legger du den mørke skyggen fra globelinjen og trekker den litt opp på øyebenet. Bland skyggene godt i hverandre, slik at overgangene blir duse og softe. Legg en brun eller svart fast eller flytende kajal langs vipperøttene. Legg også bittelitt kajal i underkant også, og kun halvveis inn mot øyet. Topp det hele med svart maskara.
 • Smink øynene store


 • Fokuser på enten lepper eller øyne

  Markerer du øynene med mye sminke, er det finest med en nøytral lipgloss eller leppestift.
  Prøv å legge en matt øyeskygge på globebuen, og trekk den litt over øyebenet og dus godt ut. Det gir en super dybdeeffekt til blikket. Bruk gjerne en tynn eyeliner i svart eller brunt, og svart maskara.


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer