Sminke

Smink deg som Scarlett

Fem enkle steg til den glamorøse rød løper-sminken.

ELSKER RØDE LEPPER: Scarlett Johansson liker å framheve de flotte, fyldige leppene sine. Her kombinerer hun med litt mørkere øyesminke, men ofte er øynene helt enkle. Lær hvordan du fikser denne looken selv.  Foto: All Over Press
ELSKER RØDE LEPPER: Scarlett Johansson liker å framheve de flotte, fyldige leppene sine. Her kombinerer hun med litt mørkere øyesminke, men ofte er øynene helt enkle. Lær hvordan du fikser denne looken selv. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hun kåres stadig til en av verdens aller vakreste kvinner, og det er ikke den eneste grunnen til å kopiere en av Scarlett Johanssons klassiske rød løper-looker.

Ekstremt enkelt å fikse

Looken er nemlig også noe av det enkleste du kan gjøre på festsminkefronten. Fem enkle steg, så er du klar for den mest glamorøse festen – eller bare for en kveld på byen. Dette er nemlig ikke «over the top» i det hele tatt. Bare sexy og klassisk.

Det er makeupartist Samantha Chapman som gir deg trinn for trinn-instruksjonene i denne videoen på nettsiden til Mirror (ekstern lenke).

1. Den perfekte basen

Chapman starter med en foundation som dekker godt, men fortsatt er lett og glødene. Litt concealer under øynene, og vips, perfekt hud.

LES OGSÅ: Dette sminketrikset må du lære deg

Husk at du sannsynligvis trenger mindre sminke enn du tror.

2. Den perfekte streken

Makeupartisten bruker en champagnefarget primer på øyelokket, men du kan også bruke en kremskygge eller en vanlig pudderøyeskygge. Litt skimmer gir en glamorøs look, men unngå for mye glitter.

Bruk så en svart øyeskygge på en vinklet eyelinerkost til å line den øvre vippekanten. Å bruke en øyeskygge er faktisk enklere enn å bruke en annen type liner, siden streken blir litt mindre presis, og dermed tilgir ujevnheter på en helt annen måte enn for eksempel flytende liner eller gelliner.

LES OGSÅ: Slik får du perfekt eyeliner hver gang

Uttrykket blir også mykere, så dette er et supertriks.

3. Falsk er veien

Påfør godt med mascara for dramatisk svarte og lange vipper.

Ingen rød løper-look uten falske øyevipper! Bruk lite lim og la det tørke 20-30 sekunder før du påfører vippene helt inntil dine egne vipper. Bruk en pinsett for å gjøre jobben enklere, og la limet tørke godt.

4. Bronsebrun hud

Du bør holde kinnene ganske nøytrale, så du unngår at det skjer for mye på en gang. Denne looken handler tross alt om øynene og leppene, ikke kinnene.

Bruk et solpudder heller enn en blush, og legg den forsiktig på kinnene for en nydelig og diskré look.

5. Fokus å leppene

Start med en lipliner for å gi leppestiften noe å feste seg til. En annen fordel med å line leppene først, er at en lipliner sitter bedre enn en leppestift, så etterhvert som leppestiften falmer, vil du forstatt ha farge på leppene etter liplinere.

Husk å fylle inn hele leppen med liplineren, så unngår du stygge streker rundt leppene etterhvert som du nipper til champagnen din.

Avslutt med en rød leppestift, aller helst påført med leppepensel, men så lenge du er forsiktig, kan du påføre rett fra tuben.

LES OGSÅ: Her er Ditas hemmelighet

For å se videoen av Samantha Chapman som legger denne sminken, kan du klikke her (ekstern lenke).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer