Sminketips

Smink deg til perfekt hud

En god base er alfa og omega for å se fabelaktig ut på fest og til hverdags.

PERFEKT BASE: Det er grunnlaget som er viktigst for hvordan resultatet blir, så sørg for en god base, enten du skal sminke deg til hverdag eller fest. Foto: www.imagesource.comAll Over Pres
PERFEKT BASE: Det er grunnlaget som er viktigst for hvordan resultatet blir, så sørg for en god base, enten du skal sminke deg til hverdag eller fest. Foto: www.imagesource.comAll Over Pres Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Grunnlaget er det aller viktigste for en vakker sminke-look.

Når huden ser jevn, fin og naturlig ut, er den klar for det du måtte ønske av andre sminkeprodukter - enten du går for en skikkelig dramatisk eyeliner, klassisk sotede øyne, friske kinn eller en fabelaktig leppestift som gir hele ansiktet glød.

Selv om du ønsker en sminke som ikke ser ut som sminke, er basen det aller viktigste.

LES OGSÅ: Perfekte fest-looker du må prøve

Start med hudpleien

For at sminken din skal se best mulig ut, må du gi huden et best mulig utgangspunkt.

Det gjør du med daglig rens både morgen og kveld – aller helst bør du rense huden to ganger hver gang du renser den.

I første runde fjerner du sminkerester og smuss, mens andre runde består av selve rensingen. I tillegg bør du peele huden én til to ganger i uka.

Om du sliter med å finne riktig peelingprodukt til din hudtype, bør du ta en titt på KK.no's store guide til ulike peelingtyper.

Trinn 1: Start altså med å rense huden for all sminke, fett og annet smuss. Bruk gjerne en hydrerende spray over hele ansiktet før du påfører fuktighetskrem, gjerne mens huden fortsatt er litt fuktig. Krem bør nemlig påføres fuktig hud for maks effekt. Bruk alltid en egen øyekrem til det sensitive området rundt øynene.

Husk at det er ekstra viktig å la kremen trekke godt inn i huden før du går ut i kulden. Da unngår du at eventuelt vann i kremen fryser og gir deg frostskader i ansiktet.

LES OGSÅ: Renser du huden i riktig rekkefølge?

Så til sminken …

 • Trinn 2: Om huden din er vintergusten og trenger litt ekstra glød, kan du med hell legge et tynt lag serum eller krem med litt skimmer (ofte kalt «illuminator» eller lignende) over hele ansiktet.
 • Trinn 3: Bruk en god concealer som matcher huden din og dekk til røde områder. I tillegg til en kvise i ny og ne, er mange av oss litt røde rundt nesen.

 • Se bilder av alle trinnene her:


 • Trinn 4: Har du mørke ringer under øynene, kan du dekke til dette med en lysreflekterende concealer. Husk dog at du bør ta den litt lenger ned enn bare akkurat under øynene, som er en typisk feil norske damer gjør med concealeren sin.
 • Trinn 5: Finn den perfekte foundationfargen til akkurat din hud. Den skal smelte rett inn i huden og være så lik din egen hudtone som mulig. Påfør den gjerne med fingrene for et mest mulig naturlig resultat. Og husk at du trenger mindre produkt enn du tror.
 • Trinn 6: Avslutt med et lett lag pudder over ansiktet. Dersom du har veldig tørr hud, kan du droppe pudderet på kinnene eller der du er veldig tørr. Fokuser da heller på den såkalte T-sonen, som ofte blir mer oljete enn resten av ansiktet.
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer