Sminke

Smink deg til smalere fjes

«Hvordan kan man sminke seg for å se tynnere ut i ansiktet?» spurte en anonym venninnegjeng. Vi har svaret.

ELSKER TRIKSET: Supermodell og Top Model-programleder Tyra Banks sverger til skyggelegging for å forme ansiktet sitt. Hun bruker både for å få smalere nese, lavere panne og smalere fjes. Lær triksene i denne saken. Foto: All Over Press
ELSKER TRIKSET: Supermodell og Top Model-programleder Tyra Banks sverger til skyggelegging for å forme ansiktet sitt. Hun bruker både for å få smalere nese, lavere panne og smalere fjes. Lær triksene i denne saken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
KK.no har allerede fortalt deg hvordan du kan bruke skyggelegging til å gi inntrykk av å ha en smalere nese.

Triksene er de samme om du ønsker å få ansiktet ditt til å se litt smalere ut – eller om du bare ønsker å framheve kinnbeina eller kjeven litt.

Dette trenger du

 • Speil.
 • En mellomstor, myk sminkekost som gir myke overganger når du duser skyggen.
 • Et matt pudderprodukt som er to nyanser mørkere enn huden din.

 • Det finnes egne kontureringsprodukter, men du kan fint bruke et vanlig ansiktspudder, solpudder, en bruntonet rouge eller til og med en øyeskygge. Det viktige her er at du finner en farge som ser naturlig ut og som ikke har noe glitter eller skimmer i seg.

  Du kan også bruke kremprodukter til å konturere ansiktet. Velg for eksempel en mørkere foundation eller concealer i områdene du vil gi skygge og en lysere der du vil gi ansiktet mer lys, altså highlighte.

  Husk at de fleste sminkeprodukter kan du bruke til mer enn du tror, så du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe nye produkter – bruk heller de du har på en ny måte.

  Slik gjør du det

  Framhev kinnbeina
 • Se rett fram i speilet. Ta litt av konturproduktet ytterst på sminkekosten, sug kinna litt inn eller kjenn etter hvor kinnbeina dine ligger og start påføringen.
 • Legg fargen i en stripe helt fra hårfestet/øret (avhengig av hvor høye kinnbein du har) og følg undersiden av kinnbeinet i retning munnviken, men stopp når du kommer til kinnbeinets laveste punkt.
 • Jobb i små sirkelbevegelser mens du duser stripen godt, slik at den ikke ser påfallende ut, men etterligner en naturlig skygge.
 • Start forsiktig og jobb heller opp dekningen så du får et naturlig resultat. Med mindre du vil se ut som en Las Vegas showgirl, da.

 • Framhev kjeven
 • Du kan kamuflere litt ekstra fett under haka ved å bruke det samme produktet under kjeven.
 • Sørg for å duse godt.

 • LES OGSÅ: Slik sminker du deg til smalere nese

  Få smalere ansikt
 • Bruk den samme fargen til å skyggelegge kantene av panna/hårfestet.
 • Fokuser det meste av fargen øverst i kantene på hårfestet og dus godt innover og nedover. Dette er også trikset Tyra banks bruker for å skjule det hun selv kaller en fem-finger-panne (høy panne).

 • Se det demonstrert

  Marlena bak nettsiden og YouTube-kanalen MakeupGeek (ekstern Lenke) er makeupartist og sminkeguru på YouTube og har laget en video for å demonstrere hvordan du får til proffenes supertriks helt selv.

  Se videoen her:


  Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer