Sminketips

Smink deg til smalere og mindre nese

Litt skyggelegging er alt som skal til.

SMAL NESE: Mange er misfornøyde med nesen sin og synes den er for stor. Da er det kjekt å vite at det er kjempelett å sminke den mindre.  Foto: Per Ervland
SMAL NESE: Mange er misfornøyde med nesen sin og synes den er for stor. Da er det kjekt å vite at det er kjempelett å sminke den mindre. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dersom du er en av dem som synes nesen din er for bred eller dominerende i ansiktet ditt, trenger du slett ikke å legge deg under kniven for å få den til å se litt smalere og mindre ut.

Alt som trengs er litt kunnskap om hvordan du legger skygger med sminke.

LES OGSÅ: Ikke smink deg for nærme eller langt unna speilet

LITT MISFORNØYD MED NESA?: Ikke stress - det er ganske enkelt å gjøre noe med, og alt du trenger er litt sminke! Foto: olly - Fotolia
LITT MISFORNØYD MED NESA?: Ikke stress - det er ganske enkelt å gjøre noe med, og alt du trenger er litt sminke! Foto: olly - Fotolia Vis mer
KJØPETIPS: Solpudder (kr 149, Kicks), Bareminerals pudder(kr 259, Coverbrands.no), highlighter (kr 139, Kicks), Concealer (kr 229, Blush.no).
KJØPETIPS: Solpudder (kr 149, Kicks), Bareminerals pudder(kr 259, Coverbrands.no), highlighter (kr 139, Kicks), Concealer (kr 229, Blush.no). Vis mer

Bruk en concealer

Ifølge Makeupartist hos www.wickedhouse.no, Corinne Alice Skau, er hemmeligheten bak en smalere nese å bruke de rette sminkeproduktene på de rette stedene.

– Det viktigste du må tenke på når du skal «fikse på» nesen er hva du ønsker å fremheve og hva du ønsker å tone ned. For å gjøre dette arbeider vi med mørke og lyse skygger som skaper den ønskede formen, forteller hun til KK.no.

Det er ikke mange produktene du trenger for å sminke deg til en smalere nese. Dersom du har en concealer i et hakk mørkere og i et hakk lysere farge enn huden din, et transparent pudder og noen små koster for nøyaktig påføring, er du godt på vei.

– Det du gjør er at du legger den mørke concealeren på de områdene du ønsker å smalne inn, som ofte er på siden av nesen og rundt neseborene. Legg så den lyse concealeren på nesetippen og neseryggen.

– Når dette er gjort vil den mørke fargen skape en illusjon av at nesen er trukket inn og smalnet, mens den lyse vil skape en illusjon av at nesen er løftet.

Når sminken er lagt på er det viktig at du duser ut kantene, hvis ikke kan det se ut som om du har mørke og lyse flekker rundt nesepartiet. Og det er ikke særlig fint.

– Dus overgangene i hverandre slik at det ser jevnt og naturlig ut. Avslutt gjerne med et transparent pudder for optimal holdbarhet, forklarer Skau.

ROUGE: Dersom du ønsker deg et smalere ansikt kan du prøve å legge litt rouge i ytterkanten av ansiktet og under kinnbeina.  Foto: Astrid Waller
ROUGE: Dersom du ønsker deg et smalere ansikt kan du prøve å legge litt rouge i ytterkanten av ansiktet og under kinnbeina. Foto: Astrid Waller Vis mer

Solpudder og higlighter

Dersom du ikke har en concealer for hånd, er det ifølge Tone vid Skipá, som er skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK, også fult mulig å jukse deg til en smalere nese ved hjelp av solpudder.

– Jeg synes det enkleste er å bruke et matt solpudder som du legger langs sidene på nesen. Dersom du ønsker større effekt legger du også litt lyst pudder på toppen av nese.

En higlighterkrem på neseryggen er også helt supert, men unngå å bruke produkter med skimmer, glans og perlemor. Holde deg heller til de matte produktene og husk å bruke en lett hånd når du legger på sminken. Ingen skal se at du har gjort en justering, forteller hun til KK.no.

LES OGSÅ: Slik sminker du deg yngre

Smalere ansikt

Det er ikke bare nesen du kan sminke smalere og mindre. Ved hjelp av lys- og skyggeteknikk kan du også trylle deg til en smalere ansiktsform.

– Å sminke seg til et smalere ansikt handler om klassisk lys- og skyggeteknikk. Du skal rett og slett forme ansiktet og lage struktur ved bruk av lyse og mørke farger.

– For såkalt «shading», er matt solpudder eller rouge i duse toner aller best, har Skipá tidligere fortalt til KK.no.

Nedenfor får du Skipás tips til hvordan du legger sminken for best effekt:
1. Legg rouge i ytterkant av ansiktet – ved hårfestet på siden av pannene, i tinningen, ved øret, bak kjeven og under haken.
2. Legg også rougen under kinnbeinet – dus den godt bak mot øret og litt oppover på kinnbeinet.
3. Ekstratriks: legg litt rouge på øyelokket i ytterkant ved brynet.

LES OGSÅ: Smink deg yngre med rouge

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer