<strong>VERKTØYKASSA:</strong> Sminken blir både enklere og penere når du har det riktige redskapet og vet hvordan du skal bruke det.  Foto: All Over Press
VERKTØYKASSA: Sminken blir både enklere og penere når du har det riktige redskapet og vet hvordan du skal bruke det. Foto: All Over Press Vis mer

Sminkekoster

Sminkekostene alle kvinner bør eie

Gjør sminkejobben enklere og resultatet penere.

Publisert
Sist oppdatert
Gode sminkekoster kan utgjøre en kjempeforskjell når du sminker deg. Jobben blir ofte enklere og resultatet penere. Men hvor mange sminkekoster trenger du egentlig? Og hvordan bruker du dem?

Her er en oversikt over kostene som gjør sminkepungen din komplett.

Til ansiktet

Foundation: Om du bruker flytende foundation, bør du prøve en rund kost med kort, tett, myk bust og flat topp. De gjør det enklere å jobbe produktet godt inn i huden, slik at resultatet blir mest mulig naturlig. I tillegg er den super om du har tatt på for mye rouge og må duse den litt ut.

Det er en stor fordel med syntetbust når bruker flytende eller kremete foundationtyper, ikke bare på grunn av den enklere rengjøringen. Mens naturbust suger til seg en del produkt, som dermed går til spille, er syntetbusten mer økonomisk i bruk.

Concealer: En flat, fast pensel er ypperlig til å dekke kviser eller mørke ringer under øynene. Jo mindre kosten er, jo bedre presisjon kan du påføre produktet med. Dessuten sparer du produkt når du påfører det bare akkurat der du trenger det.

LES OGSÅ: Concealer-tabben norske kvinner gjør

Pudder: Finn en stor kost som ikke plukker opp for mye produkt, men fordeler pudderet i et jevnt lag. Du trenger ikke så mye pudder for å binde fuktigheten som gjør at huden ser svett eller oljete ut, så bruk en lett hånd og fokuser på områder som blir fort oljete, vanligvis nesen, panna og haka, den såkalte T-sonen.

LES OGSÅ: Har pudderet ditt sluttet å virke?

Rouge: En skrå kost gjør det enkelt å plassere rougen og duse fargen perfekt. Dropp minikosten som følger med skrinet – den kan gi deg en uheldig 80-tallslook heller enn naturlig, frisk glød i ansiktet.

LES OGSÅ: Slik varer rougen hele dagen

Til øynene

Øyeskygge 1: En flat, tett og ganske stiv kost er super til å plassere øyeskyggen med. Du kan også bruke en svampapplikator, slik som de som ofte kommer med øyeskyggen. De holder gjerne godt på skyggen, som gjør det mindre sølete når du bruker mørke skygger eller glitter.

LES OGSÅ: Bli supermodell-sexy på 1-2-3

Øyeskygge 2: De større, mykere kostene egner seg til dusing av overganger, og dette er helt nødvendig for en vakker øyesminke, særlig med mørkere farger. Hele trikset ligger i dusingen, og for å få overgangene helt myke, trenger du en god dusekost.

LES OGSÅ: Festsminken som passer til alt

Eyeliner: En eyelinerkost bør være tynn og presis og ha litt motstand i hårene. Da får du bedre kontroll over påføringen. Kosten kan gjerne ha syntetisk bust, som er enklere å rengjøre. Om du velger en skråklippet kost med stiv bust, har du også en utmerket øyebrynskost i samme pensel.

LES OGSÅ: Få perfekt eyeliner hver gang

Til leppene

Leppepensel: Ikke bare gjør leppepenselen det enklere å påføre mørke eller knalle leppefarger med større presisjon. Bruker du penselen til å jobbe produktet godt inn i leppene, kan de også få leppestiften til å vare hele kvelden. Leppepenselen kan gjerne ha en spiss tupp slik at du lettere får en presis påføringen av leppefarge langs kantene. Det er også en fordel om kosten er stor nok til enkelt å påføre farge på hele leppen.

LES OGSÅ: Leppetrikset som gjør underverker

Husk å vaske dem!

Det er ikke bare selve sminken du bør holde bakteriefri. Også sminkekostene må vaskes for at du skal unngå infeksjoner eller kviseutbrudd.

Heller enn å stadig kjøpe nye billigbørster som faller fra hverandre, bør du investere i gode børster som tåler bruk og vask. De trenger ikke nødvendigvis å være dyre, så lenge du vet hvordan du tar vare på dem. Å vaske sminkekostene jevnlig er rett og slett å gjøre både huden din og sminken din en stor tjeneste.

Du bruke et mildt vaskeprodukt, så bruk en babysjampo til å vaske sminkekostene dine.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer