Sminke

Sminkekostene bør vaskes med babysjampo

Rengjør du dem med vanlig sjampo, blir de fortere slitte og stive

BØR RENGJØRES OFTE: Sminkekostene dine bør aller helst rengjøres én gang i uken. Og det beste for å rengjøre dem er et eget rensemiddel, eller babysjampo, som er mildt og skånsomt.  Foto: Per Ervland
BØR RENGJØRES OFTE: Sminkekostene dine bør aller helst rengjøres én gang i uken. Og det beste for å rengjøre dem er et eget rensemiddel, eller babysjampo, som er mildt og skånsomt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du fast leser av KK.no,har du helt sikkert fått med deg at det er viktig å være hygienisk og renslig med sminken din.

I tillegg er det alltid lurt å følge med på holdbarheten på sminke- og hudpleieproduktene dine, og bytte ut det som har gått ut på dato.

LES OGSÅ: Ikke del maskara

EKSPERTEN:Sarah-Jane Froom er europeisk make-up artist for Bare Escentuals, som produserer bareMinerals. KK.no møtte henne i forbindelse med lanseringen av Bare Minerals' nye "READY"-serie, som er ny og kompakt makeup fra mineralgiganten.  Foto: Per Ervland
EKSPERTEN:Sarah-Jane Froom er europeisk make-up artist for Bare Escentuals, som produserer bareMinerals. KK.no møtte henne i forbindelse med lanseringen av Bare Minerals' nye "READY"-serie, som er ny og kompakt makeup fra mineralgiganten. Foto: Per Ervland Vis mer

Unngå uren hud


Rengjøring er også helst essensielt, og da særlig når det gjelder sminkekostene dine (gjelder uansett om de er laget av naturhår eller syntetiske materialer).

Som KK.no tidligere har skrevet, er det nemlig ganske uhygienisk å bruke den samme kosten i ansiktet uke etter uke, måned etter måned. Gjør du det, er det fort gjort å få kviser eller urenheter som følge av bakteriene og skitten i kosten.

I tilegg til å unngå uren hud, vil også sminken din bli finere med en ren kost. Du unngår nemlig «skitne» resultater hvor forskjellige farger blander seg.

Kostene dine bør aller helst vaskes én gang hver uke. Er du flink til å gjøre det, vil de også holde seg fine lenger.

LES OGSÅ: Så mange sminkekoster trenger du

KOSTRENS: Her viser Sarah-Jane hvordan du bruker kostrensen. Spray på litt tørkerull, en serviett eller Cleenex og "sveip" kosten rundt i middelet.  Foto: Per Ervland
KOSTRENS: Her viser Sarah-Jane hvordan du bruker kostrensen. Spray på litt tørkerull, en serviett eller Cleenex og "sveip" kosten rundt i middelet. Foto: Per Ervland Vis mer

Bruk babysjampo

De av oss som rengjør kostene våre, har helt sikkert hørt at de beste er å vaske dem med din egen sjampo og balsam.

Her begår imidlertid mange av oss en vanlig feil, som faktisk kan føre til at kostene blir raskere slitt og stygge.

- Mange bruker vanlig sjampo, men det aller beste er å bruke en mild babysjampo, sier Sarah-Jane Froom, europeisk make-up artist for Bare Escentuals, som produserer bareMinerals, til KK.no:

- Vasker du kostene med vanlig sjampo, så har du sikkert merket at de blir litt stivere og røffere? Det er fordi denne sjampoen egentlig er litt for «sterk». Mild babysjampo er helt klart det beste hvis du skal vaske kostene grundig, og det vil holde dem myke og gode.


LES OGSÅ: Nå bør du bytte foundation

Holder i cirka ett år

Orker du ikke vaske kostene med sjampo hver uke, så kan en enkel kostrens være et godt alternativ.

Bare Minerals og en rekke andre sminkeprodusenter selger egne kostrensmidler (Bare Minerals' versjon heter «quick change brush cleaner» og de har også en egen sjampo) , som du kan påføre en bomullsdott eller litt tørkerull og så tørke over kosten med.

Da får du vekk det verste, og det kan være særlig praktisk dersom du ønsker å bruke samme kost til flere ting, eller vil dele kosten med en venninne.

- Er du flink til å holde kostene dine rene og fine, så vil de vare mye lenger, sier Froom:

- En kost av god kvalitet vil holde i hvertfall ett år. Du kjenner selv når du bør bytte, den blir gjerne litt stiv og vond.

Se hvordan du renser kostene med rensemiddel nedenfor:


LES OGSÅ: Slik varer rougen hele dagen

Slik vasker du sminkekostene dine

KK.no har tidligere gitt tips til hvordan du bør rengjøre sminkekostene dine.

Mer info får du nedenfor:
• Hvis kostene er veldig skitne eller begynner å bli litt tørre i busta, begynn med å dryppe noen dråper olje (en billig matolje funker kjempefint) på litt tørkepapir. Stryk kosten lett fram og tilbake over oljen. Legg merke til hvor lett sminken går av kosten!
• Fukt en svamp i lunkent vann og ta på noen dråper babysjampo eller annen mild såpe. Få svampen skikkelig skummete først, for så å stryke kosten fram og tilbake i såpeskummet til kosten er ren. Hvis det er mye produkt eller sterke farger på kosten, hender det man må skylle litt og gjøre dette flere ganger.
(Du kan eventuelt droppe svampen og bare ta såpe og vann direkte i håndflata og jobbe det inn i kosten derfra.)
• OBS! Pass på at du holder busta ned og ikke får vann mellom metallbiten og treverket på kosten. Da kan limet løsne og metallet ruste.
• Skyll godt under lunkent vann helt til vannet er reint.
• Klem ut overflødig vann og form kosten slik du vil ha den.
• Legg kostene på et håndkle – la busta henge litt over kanten, sånn at de ligger fritt i lufta. Dette gjør at de tørker fortere og holder formen bedre.
• La kostene tørke.

Flere tips og triks når det gjelder vasking av koster får du i denne saken!

LES OGSÅ: Kvitt deg med mørke ringer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer