HOLDBART: Her er våre tips til hvordan du får makeupen til å vare hele kvelden, og hvilke produkter du bør velge for å få dette til. Foto: Produsentene og AOP
HOLDBART: Her er våre tips til hvordan du får makeupen til å vare hele kvelden, og hvilke produkter du bør velge for å få dette til. Foto: Produsentene og AOP Vis mer

Makeup

Sminken som faktisk holder

Slik legger du julebordsmakeupen som holder hele kvelden.

Publisert
November og desember er festsesong.

Se bildeserie lenger ned i saken.

Legg et grunnlag

Mange av oss skal ikke bare på ett, men flere julebord, og kanskje er det juleavslutninger på jobben og julegaveshopping med venninner.

Da trenger du en makeup som holder lenge!

Ville det ikke være deilig å sminke seg om morgenen før du går på jobb, og bare gjøre mindre oppdateringer før du drar ut på byen med venner?

Eller å slippe å måtte tenke på å sminke deg på nytt hver annen time gjennom julebordet?

Her er våre tips til hvordan du får sminken til å holde leeenge:

1) Det er viktig å ha et godt grunnlag. Vinterluften er gjerne tørr og ikke spesielt snill mot huden. Vær nøye med å tilføre nok fuktighet, og pass opp for uttørrende ting som skummende renseprodukter, eller produkter med mye alkohol i.

Såpebaserte renseprodukter virker svært uttørrende på huden. Vær også forsiktig med peeling og sterke hudbehandlinger. Disse kan gjøre huden sartere og mindre beskyttet mot kaldt vær.

2) Etter at du har påført din favoritt-fuktighetskrem, ta på en god foundation primer. En primer er en myk gel eller krem som du tar under sminke, og som får denne til å sitte bedre og lengre.

Les også: Skjønnhetstriks du bør stjele

Vit forskjellen

3) Husker du den gode, gamle brunkremen? Mange av oss vokste opp med kremer som klumpet seg og ga et flekkete resultat, men slik er det ikke med brunkremer lenger. Dagens foundationer er høyteknologiske. YSL kom for eksempel denne høsten med Teint Resist. Den skal gi feilfri og naturlig makeup i 14 timer. Produktet har en lett konsistens som enkelt skal smelte inn i huden og gi glød (se bildeserien).

4) En god conecaler kan gjøre underverker for mørke ringer under øynene. Husk at det er forskjell på concealer og dekkstift. Sistnevnte hjelper deg med å minske fremtoningen av kviser og urenheter, mens en concealer lysner og øker lysreflekteringen i ansiktet, slik at mørke ringer fremstår mindre mørke.

Vannfast er festfast

5) Puddere finnes med ulik dekkevne. Noen legger seg florlett på huden, mens andre kan gi deg nærmest et porselenliknende, matt fjes. Ønsker du deg et pudder som skal dekke godt og holde lenge, kan du for eksempel velge det nye Teint Idole fra Lancôme.

Les også: Er du en skjønnhetsjunkie?

6) Nå som huden er i boks, er det tid for øyne og lepper. Skal du ut og løpe mellom restauranter, taxier og festlokaler, er det greit med vannfast mascara og leppestift. Husk bare å gå til anskaffelse av et godt renseprodukt som fjerner denne type sminke. Og unngå kardinalfeilen å ikke fjerne sminken når du kommer hjem: Det vil du angre på både dagen etter og senere....

Se våre holdbare sminketips her:


Fargevalg

Etter at basismakeupen er lagt, hvilken look skal du velge?

Fargene i sesongens looker er relativt klare og lette, med rosa og lillatoner, iblandet litt fersken og pudderfarger.

Dette ser vi for eksempel i Diors julelook, Christal Boréal, og hos The Body Shops Sparkling Winter Trend.


Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer