Sminke

Sminken som ikke ser ut som sminke

Helt naturlig vakker, sa du? Gjett om vi kan triksene

SMINKEFRI ELLER...?: Enten du skal på stranda, på jobb eller bare nyte late dager i byen, kan det være du har lyst til å fikse bitte litt på fasaden før du går ut døra. Her er tipsene.  Foto: 6PA/MAXPPP
SMINKEFRI ELLER...?: Enten du skal på stranda, på jobb eller bare nyte late dager i byen, kan det være du har lyst til å fikse bitte litt på fasaden før du går ut døra. Her er tipsene. Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Naturlig sminke er én ting – en sminkefri look en helt annen. Med mindre du er en av de griseheldige damene som alltid har perfekt hud som stråler helt av seg selv, trenger du likevel noen produkter for å se perfekt usminket ut.

Og hvorfor i alle dager skal du fortelle noen hva du har brukt på ansiktet for å se så fantastisk ut? Vel, vi røper i alle fall hemmelighetene i denne saken.

Makeupartist Samantha Chapman har startet YouTube-kanalen Pixiwoo sammen med sin søster Nicola. De to har over 300.000 abonnenter på sine videoer, hvor de lærer deg tips og triks om alt fra den mest naturlige eller sminkeløse looken til de mest ekstreme eksperimentelle lookene du neppe forlater huset med.

I tillegg lager de instruksjonsvideoer for å hjelpe deg å kopiere kjendisenes fineste looker. Nicola gir deg for eksempel alle triksene du trenger for å kopiere Kate Middletons look.

Men tilbake til den sminkeløse looken!

Som alltid er det viktig å bruke en hudkrem med solfaktor på dagtid. Faktor 15 holder.

En farget dagkrem gir deg en jevnere hudtone uten å dekke til huden, så bytt ut pudderet eller foundationen din med dette for en mer naturlig og sminkeløs look.

KK.no-journalist Linda Stølen testet fargede dagkremer, og vinneren var soleklar.

Har du mørke ringer eller rødhet under øynene, bør du påføre litt concealer her for å nøytralisere fargen.

Rydd opp i bustete øyebryn med en bryngelé, for eksempel Natural Brow Shaper fra Bobbi Brown, som er farget og dermed gjør brynene litt tydeligere.

På vippene kan du gjerne gå for en brun mascara, som gir et mye mykere uttrykk enn en kullsvart en.

Bruk en kremblush for glød og farge i kinnene, og du kan også bruke et perlemor- eller skimmerprodukt til å highlighte kinnbeina og brynbeina. Det gir en frisk og fin glød som får huden din til å stråle.

Da er en god leppepomade på leppene – kanskje med et hint av farge – det eneste som står igjen.

LES OGSÅ: Er dette den suverent beste leppepomaden

KK.no har også testet leppepomader. Se hvilken som gikk av med seieren her.

Vips, sminkefri sminke på 1-2-3.

Se video av hvordan du får til looken her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer