Sminketips

Sminketipset du bør huske 17. mai

Ellers ser det ikke særlig bra ut etter den første isen.

IKKE SPAR PÅ LIPLINEREN: Da holder leppestiften seg godt - selv etter en is - og den slites av finere.  Foto: Colourbox/AinaKristiansen www.pudderkvastrabagast.com
IKKE SPAR PÅ LIPLINEREN: Da holder leppestiften seg godt - selv etter en is - og den slites av finere. Foto: Colourbox/AinaKristiansen www.pudderkvastrabagast.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Man bør ha litt respekt for bunaden når man skal sminke seg.Det sier ansvarlig makeupartist for IsaDora, Stephan Ulvund Øien, til KK.no.Med andre ord bør du kanskje la glitterøyenskyggen og den oransje leppestiften ligge på nasjonaldagen. - Tenk heller dagsminke, altså en forholdsvis naturlig look – men gjerne med fokus på leppene. LES OGSÅ: Kan du bruke solbriller til bunaden?

Fyll inn med lipliner

Røde lepper kombinert med lettere øyesminke er altså en trend som får grønt lys også på 17. mai. - Fokus på lepper er friskt, uten at det blir for mye. Du kan godt velge en leppestift i en sterkere rødnyanse, sier Ulvund Øien. - Men husk å ta på godt med lipliner på selve leppene også – ikke bare tegn opp konturen, understreker sminkeeksperten. - Lipliner på hele munnen gjør at leppestiften holder bedre og slites av penere. Fyller du ikke inn med lipliner, vil leppestiften falme raskere og etter en iskrem vil den opptegnede stripen synes, hvilket jo ikke er særlig pent. Se hvordan du legger lipliner her:

Sminke som holder

Men det er gjerne ikke leppestiften du ønsker skal holde seg på 17. mai. Hemmeligheten bak sminke som sitter bra er gode forberedelser, ifølge Ulvund Øien.- Hudpleie er superviktig. Jevn fuktbalanse i huden er avgjørende, slik at du ikke huden blir for tørr eller fet på enkelte områder i ansiktet. - Det er også en stor fordel å velge produkter tilpasset din hudtype. Spør derfor om hjelp neste gang du kjøper sminke. Ta deg tid til en veiledning, det er som regel verdt det.

Ta med dette i veska

Men uansett hvor gode produktene er, må du nok regne med å friske opp sminken utover dagen. Det kan derfor være greit å ha med følgende ting i vesken:- Ta med leppestift, lipliner og rouge, i tillegg til litt pudder til å matte ned huden utover dagen, råder Ulvund Øien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.