VÅRENS FAVORITTER: Kirsebærrøde lepper som hos Rochas, glansfulle ferskenfarger på øynene som hos Louis Vuitton og glødende øyne som hos Gucci. Vi elsker vårens sminketrender.  Foto: All Over Press
VÅRENS FAVORITTER: Kirsebærrøde lepper som hos Rochas, glansfulle ferskenfarger på øynene som hos Louis Vuitton og glødende øyne som hos Gucci. Vi elsker vårens sminketrender. Foto: All Over Press Vis mer

Sminke

Sminketrendene du bør prøve nå

Her er vårens lekreste looker - og slik gjør du det selv!

Publisert
Det er kanskje ikke vår riktig ennå, men det er ingen grunn til ikke å glede seg over sminketrendene som kommer.

Selvsagt kan du også tjuvstarte ved å la deg inspirere av noen av trendene vi så på vårens catwalkshow.

Magasinet Allure har laget en oppsummering av vårens sminketrender, og her er de vi gleder oss aller mest til å leke oss med:Rochas Foto: All Over Press
Rochas Foto: All Over Press Vis mer

Glødende øyne

Sett hos: Gucci

Det var 70-tallets supermodeller Marisa Berenson og Marina Schiano som inspirerte makeupartist Pat McGrath til å skape den glamorøse, glødende øyelooken hos Gucci.

Slik får du loooken: Line øynene med en mørkebrun eyeliner og legg en matchende øyeskygge på øyelokket. Gå for en mandelaktig form på skyggen og dus fargen bitte litt over globallinjen. Legg en kremet highlighter med skimmer i indre øyekrok og på brynbeinet for en look med mer dybde. For å få en skikkelig Gucci-effekt, kan du sette på to par falske øyevipper.

LES OGSÅ: Slik får du perfekte øyevipperStella McCartney Foto: All Over Press
Stella McCartney Foto: All Over Press Vis mer

Roserøde lepper

Sett hos: Rochas

Makeupartist Lucia Pieroni ville gi modellene en porselendukkeaktig look, så hun gikk for å gjøre huden mest mulig perfekt og så påføre kirsebærrød leppestift på leppene.

Slik får du loooken: Legg foundation og concealer først, og påfør deretter en kremhighlighter på kinnbeina og over øyebrynene. Highlighting er sminketrikset som gjør deg enda vakrere, så lær deg hvordan du gjør dette for å framheve din egen skjønnhet. Bruk deretter en kirsebærrød leppestift og påfør den med en leppepensel for et presist resultat. Makeupartisten hos Rochas brukte en blanding av Clé de Peau-fargene R1 og R2 og myket opp kantene med en Q-tips. Hun avsluttet så looken med en knallrosa rouge, som hun presset på leppene med en myk øyeskyggekost.

– Det ser litt ut som du har sugd på en kjærlighet på pinne, uttalte hun.Louis Vuitton Foto: All Over Press
Louis Vuitton Foto: All Over Press Vis mer

Blågrønn eyeliner

Sett hos: Stella McCartney

Makeupartist Pat McGrath lot resten av ansiktet være nesten nakent, men la en metallisk blågrønn liner i den nedre våtkanten, et kjent triks for å gjøre det hvite i øynene hvitere og dermed få øynene til å virke større.

Slik får du looken: Legg litt ferskenfarget rouge i kinnene for å gi ansiktet liv. Påfør så en metallisk blågrønn eyeliner i nedre våtkant og en svart eyeliner langs øvre vippekant. Avslutt med flere lag mascara for en effektfull og enkel vårlook.

LES OGSÅ: Bruk mindre foundation når huden er gustenGlossy ferskenøyne

Sett hos: Louis Vuitton

Øyesminken var absolutt iøynefallende hos Louis Vuitton. Selv ikke de grafiske svart/hvite antrekkene kunne distrahere fra den glansfulle og ferskenfargete pop art-inspirerte 60-tallslooken.

Slik får du looken: Bruk en ferskenfarget øyeskygge fra vippekanten og opp til litt over globallinjen. En kremfarge som tørker litt glansfull er best om du vil få litt av den glossy looken uten at fargen legger seg i striper etter at du har blunket et par ganger. For en mer autentisk Louis Vuitton-versjon, kan du presse på bitte, bitte litt vaselin eller Eight Hour Cream oppå skyggen, men vær obs på at dette vil føre til stripete øyenskygge etter kort tid. Avslutt uansett med en tynn strek svart eyeliner langs vippekanten og flere lag mascara på både øvre og nedre vipper. Aller helst skal maskaraen klumpe seg litt, så ta godt i når du legger den.

Er det vår snart, eller?

Gucci Foto: All Over Press
Gucci Foto: All Over Press Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer