Sminke

Sminketrikset som overrasker

Alt du trenger er en ekstra øyeskygge.

OVERRASKELSE: Bruk en sterk farge midt på øyelokket for å gjøre øyesminken din mer interessant. Det trenger ikke å synes når du har øyet åpent, men når du blunker, får de som ser på deg se en helt annen farge enn forventet. Foto: Getty Images/iStockphoto
OVERRASKELSE: Bruk en sterk farge midt på øyelokket for å gjøre øyesminken din mer interessant. Det trenger ikke å synes når du har øyet åpent, men når du blunker, får de som ser på deg se en helt annen farge enn forventet. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Uansett hvor mye du prøver er det fort gjort å havne i en liten sminkesump. Samme farger, samme look – dag ut, dag inn. Makeupartist Hilde Pettersen Reljin – som har magasiner som italienske Vogue og kjendiser som Scarlett Johansson på merittliste – har allerede gitt deg mange gode råd for å komme deg ut av denne sminkesumpen. Hun har dog enda et supertriks i ermet. – Husk å se på deg selv fra forskjellige vinkler. Det gjør alle andre, sier hun. Selv om du ikke kan se deg selv med øynene lukket, kan andre gjøre nettopp det. Og det er her supertrikset ligger. – Legg en overraskelsesfarge midt på øyelokket, foreslår Hilde Pettersen Reljin.

Slik gjør du det

Enten du har en veldig enkel øyelook eller en litt mer forseggjort øyesminke, kan du legge en overraskelsesfarge midt på øyelokket. Gå for en farge som passer sammen med antrekket ditt, men unngå å bli for «matchy-matchy». Farger som blått, grønt, oransje og lilla er gode forslag. Gjør ferdig de andre øyeskyggene først, eller start med denne fargen og dus i mer nøytrale toner rundt den. Se rett fram i speilet og lukk øynene så mye du kan for at du fortsatt ser øyelokkene dine. Press overraskelsesfargen på midten av øyelokket, men hold deg under globelinjen. Saken fortsetter under bildet.Fargen skal knapt synes eller synes bare såvidt når du har øynene åpne, men bli tydelig når du lukker øynene. Slik skaper du en interessant effekt for den som ser på deg når du blunker.

Flere gode råd

Makeupartisten er også kreativ direktør hos Zanzuel og Bekk. Hun ledet sminketeamet under innspillingen av «Trinny & Susannah – oppdrag Norge», som skal sendes på FEM denne våren.KK.no møtte Hilde Pettersen Reljin og resten av teamet under inspillingen, og der fikk vi mange gode råd om både hår og sminke. Se flere av tipsene her:
 • Slik legger du rougen riktig
 • Unngå denne leppestiftfella
 • – Hele Norges befolkning gjør dette feil
 • Saken fortsetter under bildet

  Trinny & Susannah på KK-dagen

  Makeover-duoen Trinny og Susannah kommer også på KK-dagen, som går av stabelen 16. mars. Fem heldige deltakere kan selv vinne en makeover med de britiske moteguruene. Les mer om KK-dagen og om hvordan du melder deg på i denne artikkelen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer