Det smittede sauekjøttet kom fra Terinas produksjonsanlegg på Tynset. Anlegget på Tynset har blant annet sendt sauekjøtt til Terina-anlegget i Sogndal, som fremdeles er stengt. Anlegget på Tynset vil nå også bli stengt for prøvetaking.- Vi ser det som svært sannsynlig at dette er den eneste smittekilden, sier avdelingsdirektør i Mattilsynet, Kristina Landsverk, til TV2.Mattilsynet har nå lagt ned omsetningsforbud mot Fåresnabb, og ber alle forbrukere som har Fåresnabb med lotnummer L6121 eller lavere om å kaste dette produktet. Fåresnabb omfattes av omsetningsforbudet fordi kjøttråvaren i dette produktet er produsert i samme periode som det partiet det i dag er bekreftet funn av E.coli O103 i. Foreløpig har ingen sykdomstilfeller blitt knyttet til Fåresnabb. Samme kjøttråvare («sau 25») inngår også i morrpølser. Omsetningsforbudet omfatter nå følgende:Birkebeiner Fjellmorr oppskåret 0,13 kg Fjellbit 0,25 kg snabb Sognemorr oppskåret 0,13 kg Birkebeiner Sognemorr oppskåret 0,3 kg Birkebeiner Sognemorr 0,25 kg snabb Sognemorr kveil hel Birkebeiner Spekebrett 0,17 kg Haugpølse oppskåret 0,15 kg Fåresnabb, 0,25 kg ALT OM E.COLI-SAKEN:Smitte funnet i ny pølse Siste smittede hadde også spist morrpølse ABC i kjøkkenhygiene Dette er E.coli Er maten trygg nå? Pølsene er synderen Mattilsynet jobber på spreng Spekepølser sannsynlig årsak til E.coli Kast denne maten Finn mattrygghet på nett
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger