Helse & Livsstil

Smittekilden funnet

Mattilsynet bekrefter at E.coli-smitte er funnet i kjøttråvare fra sau, og at dette sannsynligvis er den eneste smittekilden. Omsetningsforbudet for spekepølser er nå utvidet ytterligere.

Publisert
Sist oppdatert




Det smittede sauekjøttet kom fra Terinas produksjonsanlegg på Tynset. Anlegget på Tynset har blant annet sendt sauekjøtt til Terina-anlegget i Sogndal, som fremdeles er stengt. Anlegget på Tynset vil nå også bli stengt for prøvetaking.

- Vi ser det som svært sannsynlig at dette er den eneste smittekilden, sier avdelingsdirektør i Mattilsynet, Kristina Landsverk, til TV2.

Mattilsynet har nå lagt ned omsetningsforbud mot Fåresnabb, og ber alle forbrukere som har Fåresnabb med lotnummer L6121 eller lavere om å kaste dette produktet.

Fåresnabb omfattes av omsetningsforbudet fordi kjøttråvaren i dette produktet er produsert i samme periode som det partiet det i dag er bekreftet funn av E.coli O103 i. Foreløpig har ingen sykdomstilfeller blitt knyttet til Fåresnabb. Samme kjøttråvare («sau 25») inngår også i morrpølser.

Omsetningsforbudet omfatter nå følgende:
  • Birkebeiner Fjellmorr oppskåret 0,13 kg
  • Fjellbit 0,25 kg snabb
  • Sognemorr oppskåret 0,13 kg
  • Birkebeiner Sognemorr oppskåret 0,3 kg
  • Birkebeiner Sognemorr 0,25 kg snabb
  • Sognemorr kveil hel
  • Birkebeiner Spekebrett 0,17 kg
  • Haugpølse oppskåret 0,15 kg
  • Fåresnabb, 0,25 kg


  • ALT OM E.COLI-SAKEN:
  • Smitte funnet i ny pølse
  • Siste smittede hadde også spist morrpølse
  • ABC i kjøkkenhygiene
  • Dette er E.coli
  • Er maten trygg nå?
  • Pølsene er synderen
  • Mattilsynet jobber på spreng
  • Spekepølser sannsynlig årsak til E.coli
  • Kast denne maten
  • Finn mattrygghet på nett





  • Smittekilden funnet
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer