Mattilsynet bekrefter at E.coli-smitte er funnet i kjøttråvare fra sau, og at dette sannsynligvis er den eneste smittekilden. Omsetningsforbudet for spekepølser er nå utvidet ytterligere.
Lill KristinSyversen
Publisert Sist oppdatert
Det smittede sauekjøttet kom fra Terinas produksjonsanlegg på Tynset. Anlegget på Tynset har blant annet sendt sauekjøtt til Terina-anlegget i Sogndal, som fremdeles er stengt. Anlegget på Tynset vil nå også bli stengt for prøvetaking.
- Vi ser det som svært sannsynlig at dette er den eneste smittekilden, sier avdelingsdirektør i Mattilsynet, Kristina Landsverk, til TV2.
Mattilsynet har nå lagt ned omsetningsforbud mot Fåresnabb, og ber alle forbrukere som har Fåresnabb med lotnummer L6121 eller lavere om å kaste dette produktet.
Fåresnabb omfattes av omsetningsforbudet fordi kjøttråvaren i dette produktet er produsert i samme periode som det partiet det i dag er bekreftet funn av E.coli O103 i. Foreløpig har ingen sykdomstilfeller blitt knyttet til Fåresnabb. Samme kjøttråvare («sau 25») inngår også i morrpølser.