Helse & Livsstil

Smittekilden funnet

Mattilsynet bekrefter at E.coli-smitte er funnet i kjøttråvare fra sau, og at dette sannsynligvis er den eneste smittekilden. Omsetningsforbudet for spekepølser er nå utvidet ytterligere.

Publisert
Sist oppdatert
Det smittede sauekjøttet kom fra Terinas produksjonsanlegg på Tynset. Anlegget på Tynset har blant annet sendt sauekjøtt til Terina-anlegget i Sogndal, som fremdeles er stengt. Anlegget på Tynset vil nå også bli stengt for prøvetaking.- Vi ser det som svært sannsynlig at dette er den eneste smittekilden, sier avdelingsdirektør i Mattilsynet, Kristina Landsverk, til TV2.Mattilsynet har nå lagt ned omsetningsforbud mot Fåresnabb, og ber alle forbrukere som har Fåresnabb med lotnummer L6121 eller lavere om å kaste dette produktet. Fåresnabb omfattes av omsetningsforbudet fordi kjøttråvaren i dette produktet er produsert i samme periode som det partiet det i dag er bekreftet funn av E.coli O103 i. Foreløpig har ingen sykdomstilfeller blitt knyttet til Fåresnabb. Samme kjøttråvare («sau 25») inngår også i morrpølser. Omsetningsforbudet omfatter nå følgende:Birkebeiner Fjellmorr oppskåret 0,13 kg Fjellbit 0,25 kg snabb Sognemorr oppskåret 0,13 kg Birkebeiner Sognemorr oppskåret 0,3 kg Birkebeiner Sognemorr 0,25 kg snabb Sognemorr kveil hel Birkebeiner Spekebrett 0,17 kg Haugpølse oppskåret 0,15 kg Fåresnabb, 0,25 kg ALT OM E.COLI-SAKEN:Smitte funnet i ny pølseSiste smittede hadde også spist morrpølseABC i kjøkkenhygieneDette er E.coliEr maten trygg nå?Pølsene er synderenMattilsynet jobber på sprengSpekepølser sannsynlig årsak til E.coliKast denne matenFinn mattrygghet på nett

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer