Frukt Og Bær

Smooth start

Orker du ikke tanken på å tygge om morgenen, er smoothie et godt alternativ. Pakk den full av antioksidanter og vitaminer, så får du en sunn og silkemyk start på dagen.

Smooth start
Publisert
Sist oppdatertYoghurt er en nøkkelingrediens i smoothies. Du kan velge enten naturell eller yoghurt med smak. Vil du være ekstra sunn, går du for yoghurt med lite fett.

Bruk det du selv liker eller har for hånden av bær og frukt. Frossen frukt og bær er fint, da holder smoothien seg ekstra kald. Bruker du friske bær, bør du tilsette litt knust is.

Grunnoppskrift på smoothie
(Til 1 person)

2 dl yoghurt
1/2 banan
1/2-1 dl juice (eple, appelsin eller annen type)
1-2 dl frosne bær eller fruktbiter
Evt. knust is

Alle ingrediensene kjøres i hurtigmikser/blender til det får en glatt konsistens.

Forslag til frukt og bær:
Bruk alltid godt moden frukt og modne bær, så blir smaken bedre og konsistensen fyldigere.

Blåbær er stappfulle av antioksidanter, gir flott farge og smaker nydelig. Du kan også bruke andre røde og blå bær, som bringebær eller boysenbær. Blåbær er dessuten et godt hjelpemiddel mot diaré, og virker forebyggende på en rekke sykdommer.

Jordbær er rike på jern, kalsium og C-vitaminer. Nå er jordbærsesongen i Norge like om hjørnet, og du kan få søte, ferske bær som er supre å starte dagen med.

Fersken er en søt, men kalorifattig frukt som inneholder mye A-vitamin. Smaker godt i kombinasjon med andre frukter, for eksempel honningmelon.

Multer kan kanskje virke litt rart i en smoothie, men de smaker friskt og godt og inneholder mye C-vitamin. Bruker du multer i smoothien, bør du velge en yoghurt uten smak og ikke blande inn andre bær- eller frukttyper.

Mango er supergodt i smoothie. Den søte frukten er veldig rik på A-vitaminer. Velger du fersk mango, er det en kunst å plukke ut den frukten som er perfekt moden. Den skal gi etter for lett trykk (men ikke kjennes for myk heller) og dufte sterkere enn umodne frukter. (NB! fargen på skallet har ikke nødvendigvis noe å si, selv mango med grønt skall kan være moden.) Kjøp heller for hard enn for myk mango - er den hard, kan den modne en dag eller to på kjøkkenbenken.

Ananas er en kalorifattig, A-vitaminrik frukt som egner seg godt i smoothies. Passer godt sammen med for eksempel melon eller papaya. Bruk fersk ananas for å få den rette smaken, ikke hermetisert.

Melon finnes i mange varianter. Cantaloupemelon, honningmelon og galiamelon er alle søte og velegnet i smoothies. Til tross for den søte smaken har de få kalorier.

Pynt smoothien med physalis (kinesisk stikkelsbær), kiwi, appelsinskiver eller friske bær.

(Kilder: «Supermat» av Elizabeth Lingjærde, frukt.no, Wikipedia)


LES MER:
 • Mango- og skogsbærsmoothie
 • Den viktige frokosten
 • Kryddersyltede bær med cottage cheesemousse
 • Fargerike fruktspidd
 • Sommersprek med super mat
 • Alt om kosthold

 • Smooth start
  Smooth start
  Smooth start
  Smooth start
  Smooth start
  Smooth start
  Smooth start
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer