Smoothie

Smoothiene som renser kroppen din!

Mmm.. sunne, rensende og fulle av herlige næringsstoffer.

SUNT MÅLTID: En smoothie bør mette og gi næring, derfor bør man prøve å velge ingredienser som faktisk gir deg noe å gå på, sier ernæringsbiolog. Foto: Shutterstock / sarsmis
SUNT MÅLTID: En smoothie bør mette og gi næring, derfor bør man prøve å velge ingredienser som faktisk gir deg noe å gå på, sier ernæringsbiolog. Foto: Shutterstock / sarsmis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er ingen tvil om at smoothies er populært både som mellommåltid og til frokost. Og det er kanskje ikke så rart – det smaker tross alt veldig godt. At smoothies i tillegg kan være veldig sunt er heller ikke å forakte, forutsatt at du bruker sunne ingredienser.

Men hva bør du egentlig gå for dersom du skal lage en sunn og næringsrik smoothie?

Lise von Krogh sier til KK.no at en smoothie bør mette og gi næring, derfor bør du prøve å velge ingredienser som faktisk gir deg noe å gå på.

– Den bør inneholde en proteinkilde som for eksempel yoghurt eller nøtter, en kilde til karbohydrater som banan eller mango, i tillegg til frukt, bær og/eller grønnsaker som blant annet bidrar med vitamin C, kalium, fiber og antioksidanter, forteller hun. 

Dersom du trenger mer energi er det fint å bruke avokado eller en «dæsj» linfrøolje eller rapsolje i smoothien. 

LES OGSÅ: Slik kan du rense kroppen naturlig

Mye frukt og grønnsaker gjør godt for kroppen

– En smoothie er sunn og næringsrik fordi den inneholder sunne ingredienser, men det finnes ingen vitenskapelig grunnlag for å si at en smoothie eller en juice virker rensende eller har detox effekt, påpeker hun.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer