Bodylotion

Smør deg mens huden fortsatt er fuktig

Da fungerer bodylotion aller best.

RETT ETTER DUSJEN: Du bør helst smøre deg rett etter at du har dusjet og mens huden fortsatt er fuktig. Da trenger nemlig kremen dypere inn i huden.  Foto: Thinkstock
RETT ETTER DUSJEN: Du bør helst smøre deg rett etter at du har dusjet og mens huden fortsatt er fuktig. Da trenger nemlig kremen dypere inn i huden. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
På tross av helgens innslag av «indian summer» her på Østlandet, er det ikke til å unngå at vinter og kaldere tider nå går oss i møte.

Og den tørre, bitende høst- og vinterluften er ikke akkurat kjent for å gjøre underverker for hud, negler eller hår.

Det enkleste trikset mot tørr og gusten vinterhud (som svært mange av oss dessverre får) er regelmessig skrubbing og bruk av bodylotion. Og selv om de fleste kvinner er flinke til å eksfoliere, skrubbe og pleie huden, kan vi faktisk bli bedre.

- Det vi norske jenter ofte gjør i dag, er at vi bruker masse penger på produkter til hår og ansikt, mens vi «glemmer» kroppen. Når vi skal handle produkter som bodylotion og håndkrem går vi ofte for det absolutt billigste, har hudterapeut og skjønnhetsguru Linda Johansen, som gjør stor suksess med sitt eget hudpleiemerke og spaet Beauty Lounge på Steen & Strøm i Oslo, tidligere uttalt til KK.no.

LES OGSÅ: Ikke glem øreflippene

Huden mister spenst

Ifølge Johansen, som åpnet sin første skjønnhetssalong tidlig på 2000-tallet, er regelmessig påføring av bodylotion viktig, særlig fordi huden på kroppen mister «spenst» etter hvert som vi eldes.

- Jeg er opptatt av er at alle kvinner, og da særlig voksne kvinner, må huske at huden på kroppen også mister spenst når du kommer oppover i årene. Og svært rimelige bodylotiontyper inneholder ikke nok av de stoffene huden trenger for å holde seg frisk. De gir ikke nok fukt til huden, sier hun, og forklarer samtidig at vintersesongen ofte er tøffest for kroppshuden vår:

- Alle jenter opplever at huden kanskje er litt ekstra tørr og gufsen vinterstid, og derfor er det viktig å få skrubbet vekk de døde hudcellene og fuktet huden skikkelig med bodylotion eller andre kroppspleieprodukter. De fleste av oss har nok opplevd at huden til og med kan bli så tørr at det virker som den støver, og at det klør.

LES OGSÅ: Dette bør du huske til vinteren

Smør deg mens huden er fuktig

Ifølge Justina Novak, hudpleier hos Karl Johan Hud & Kroppspleie (ekstern lenke), er det best å smøre seg med bodylotion rett etter at du har dusjet – helst mens huden fortsatt er litt fuktig (så unngå å tørke deg helt).

- Å smøre på bodylotion mens huden fortsatt er litt fuktig er veldig effektivt, sier hun:

- Grunnen til dette er at kremen trenger dypere inn mens huden er fuktig (porene er åpne), og fukten bevares dermed lenger i huden.

Når du dusjer og vasker deg med såpe fjerner du også en del av de naturlige oljene i huden, og hudpleieren råder derfor alle å smøre seg minst én gang om dagen.

- Det beste er å smøre seg så ofte som mulig. Har du veldig tørr hud kan det være lurt å smøre seg både morgen og kveld, men ellers er det anbefalt å smøre seg én gang om dagen, sier hun:

- Det er ikke slik at det er et «must» å smøre seg med bodylotion, men hvis du gidder er det veldig bra.

LES OGSÅ: Aldri mer tørr hud

Mandelolje som bodylotion

Som Linda Johansen tidligere har uttalt til KK.no er det ikke nødvendig å bruke masse penger på en rådyr bodylotion dersom du ikke har råd.

Hun anbefaler blant annet bruk av mandelolje (kan kjøpes på apotek), som et billigere alternativ.

- Du kan bruke bodylotion fra butikken, men ikke kjøp den aller billigste. Et annet tips er å gå på apoteket eller en helsekostforretning og kjøpe en god mandelolje. Ta noen dråper av den i hånden etter at du har dusjet og mens huden fortsatt er våt/fuktig og smør det inn. Det koster ikke så mye og er kjempeeffektivt, har hun uttalt.

LES OGSÅ: Du kan ikke skrubbe bort cellulittene

Noe du lurer på? Spør KK.no


Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer