<strong>FÅ BEDRE EFFEKT:</strong> Det er ikke bare å kline på fuktighetskremen. Lær deg disse tipsene for å få mest mulig ut av produktene dine.  Foto: goodluz - Fotolia
FÅ BEDRE EFFEKT: Det er ikke bare å kline på fuktighetskremen. Lær deg disse tipsene for å få mest mulig ut av produktene dine. Foto: goodluz - Fotolia Vis mer

Fuktighetskrem

Smører du deg riktig?

Husk dette når du påfører fuktighetskrem - først da får du full effekt.

Publisert
Sist oppdatert
Selvfølgelig vet du at det er viktig å bruke ansiktskrem. Den gir fukt og reparerer hudens beskyttelsesbarriere mot vind, varme og forurensing. Og om du velger en med solfaktor (som du bør gjøre!), beskytter den også mot skadelig UV-stråling, hele året rundt.

Det å finne en god fuktighetskrem som passer din hudtype, lommebok – og årstiden, kan være en kunst. Og uansett om du bruker tusenlapper eller femtilapper, vil du selvsagt få så mye som mulig ut av kremen du velger.

For å få akkurat dét, er det noen viktige tips du bør få med deg.

LES OGSÅ: Olje funker vel så bra som denne kremen

Her er våre topp 5 tips:


Påfør på fuktig hud

Det aller beste tidspunktet å smøre huden på, er rett etter du har vasket ansiktet, mens huden fortsatt er fuktig og varm. Da fanger du fuktigheten i huden og får størst mulig effekt, har Health.com skrevet.

Selvsagt kan du også smøre deg ellers, men sørg for at du følger opp ansiktsvask med ansiktskrem, både om morgenen og om kvelden.

Bruk rene hender

Ja, det er åpenbart, men det er også fort gjort å glemme. Og det er minst like fort gjort å slurve med håndvasken. Håndvask er nemlig viktigere enn du tror!

En god håndvask bør ta 30-60 sekunder, og du må bruke nok såpe. Husk tomlene og under neglene. Og du husker vel å vaske ringene dine? Ellers kan de sabotere din ellers gode håndhygiene.

Slurver du med håndvasken, er det ikke bare det at du får bakterier i ansiktet, men du får også bakterier i selve fuktighetskremen, og her har de perfekte groforhold og kan formere seg. Ikke bra!

LES OGSÅ: Tar du på nok krem?

La den trekke inn

La kremen trekke godt inn i huden før du begynner med sminken. Ideelt sett kan du la det gå 10-15 minutter før du legger foundation, men i en travel hverdag kan du fint begynne etter to minutter. Bare gi den litt tid.

Vit når du har fått nok (eller ikke nok)

Lær deg tegnene på en godt fuktet hud, slik at du vet når du har funnet riktig mengde fuktighetskrem.

Huden din skal ha en fin glød. Hvis den blir blank, har du muligens tatt på for mye krem. Ser den matt ut, trenger du enten en bedre krem eller mer av den du har.

LES OGSÅ: Husk å rense og pleie halsen

Eksfolier hver uke

– Jeg tror en av de vanligste feilene kvinner gjør når det gjelder hudpleie, er at man slurver med rengjøringen av ansiktet. Det andre er dette med peeling av huden. Det er mange som ikke er opptatt av å bruke ansiktsmasker, eller peelingprodukter, men det er fantastisk for å holde huden fin, har toppmodell og hudpleiegründer Emma Wiklund fortalt KK.no tidligere:

– Jeg vil anbefale deg og peele huden med en slik peelingsmaske én til to ganger i uken. Masken fra min serie trenger du bare å ha på i ett minutt, så det tar veldig lite tid. Alt du trenger å gjøre er å fjerne sminken, ta på peelingen, vente ett minutt, skylle av og så er det klart.

Peelingprodukter fjerner døde hudceller, som gjerne legger seg på hudens overflate og gjør huden matt og gusten. I tillegg til å fjerne de gamle og døde, stimulerer du produksjonen av nye.

Dette gjør at huden ser freshere ut med en gang. Dessuten gjør du at produkter som ansiktsmasker og fuktighetskremer trekker lettere inn i huden og gir større effekt.

LES OGSÅ: Derfor er Spenol genialt

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer