Helse & Livsstil

Snakk deg røykfri

Det hjelper å prate om det når du skal dumpe din innpåslitne venn sigaretten for godt.

Dropp unnskyldningene dine for å røyke. Ta heller tak i dem. Foto: All over press
Dropp unnskyldningene dine for å røyke. Ta heller tak i dem. Foto: All over press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Aldri før har så mange ringt Røyketelefonen for å få hjelp. Nesten 5000 vordende ikke-røykere ringte sin nød dit i januar. Det er en økning på hele 44 prosent.

Sosial- og helsedirektoratet kjørte en massiv antirøykekampanje på tv i hele forrige måned. Hver reklamefilm ble avsluttet med en oppfordring om å ringe Røyketelefonen. På det meste har 246 personer ringt Sosial- og helsedirektoratets Røyketelefon på én dag.

Hver fjerde røyker hadde som intensjon å stumpe røyken fra nyttår, men det holder hardt for mange. Blant dem som prøver på egenhånd er det bare to-tre prosent som ikke sprekker i løpet av det første året, ifølge en svensk undersøkelse.

- Sjansen for å lykkes med røykeslutt øker med støtte og rettledning. Blant de som har benyttet seg av Røyketelefonens oppfølgingstjeneste er over 40 prosent fortsatt røykfrie etter et år, sier avdelingsdirektør Kari Huseby i Sosial- og helsedirektoratet i en pressemelding.

Hver fjerde nordmann i alderen 16-74 år var i fjor avhengig av sigaretter. Det nasjonale målet er å få antall nikotinslaver under 20 prosent av landets befolkning. Målet skal blant annet nås ved hjelp av de pågående antirøykekampanjene.

 • Sliter du med tobakkssuget finner du mer motivasjon for å kutte nikotinen på: www.tobakk.no


 • LES OGSÅ
 • Gjør det slutt med røyken
 • De beste grunnene til å stumpe røyken

 • Snakk deg røykfri
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer