øvelser

Snarveien til stjernekroppen

Mage som Halle Berry, rumpe som Jennifer Lopez og lår som Scarlett Johansson. Vi har oppskriften.

Vi antar Scarlett Johansson må stå på litt for å holde denne figuren vedlike.
Vi antar Scarlett Johansson må stå på litt for å holde denne figuren vedlike. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er her for fullt, og lettkledde kropper glinser mot oss. Ikke bare på stranda og i gatene, men aviser og ukeblader er fulle av bikinibilder av stjernene, som skamløst blotter sine perfekte legemer på bassengkanten.
 • 55 hotte bikinier

 • Vi vet det skal mer enn en paraplydrink til før vi ser ut som Scarlett Johansson, men den snertne stjerten hennes har neppe kommet av seg selv.
  Og Halle Berry har nok tatt noen sit-ups for å komme inn i de åletrange kjolene sine. Hvor hun har fått de fine puppene fra skal vi ikke diskutere her.
 • Stjernefin på juksemåten

 • Det er uansett ingen grunn til å fortvile. Det er mulig også for oss vanlige dødelige å gi myke mager, deigrumper og dissende lår en oppstramming.
 • Stjernenes pilates-øvelser

 • Mage
  Øvelsene KKs trimekspert Jill Jahrmann viser her, ligger nær opp til både yoga og pilatestrening.
  Er du utrent, vil du bli støl etter den første økten. Men ikke mist motet, for gjør du dem to ganger i uken, vil du se at magen er blitt strammere allerede etter kort tid.
 • 6 øvelser som raskt gir flat mage
 • Flat mage på 1-2-3

 • – Det er litt ulikt, men mange vil oppleve og se litt forskjell etter et par uker, og mer etter et par måneder. Har du ikke har trent magen på en stund, kan du begynne med et par–tre ganger i uken, og så trappe opp etter hvert. Det er også god magetrening i å gå i ulendt terreng, boksing eller trening på ustabilt underlag, sier Jarhmann.

  Magemuskler skal ikke trenes på samme måte som resten av kroppen. Disse musklene har en helt annen funksjon. De skal ikke løfte eller slepe tungt og lenge, men holde ryggen på plass når vi beveger resten av kroppen.

  At øvelsen blir riktig utført, er viktigere enn hvor tung den er, understreker Jahrmann. Det avgjørende er å lære kroppen å bruke magemusklene riktig. I tillegg bør alt gjøres langsomt og kontrollert for å utfordre stabiliteten. Den viktigste magemuskelen her er tverrgående bukmuskel. Den er med i hver eneste lille bevegelse du gjør.

  – Men alle magemusklene er flettet i hverandre. Det beste er variert trening. Konkrete øvelser er gode for å vekke opp utrente muskler, og minne dem på hva som egentlig er oppgavene deres. Ikke glem at disse øvelsene bare kan gi magen et flatere utseende, fordi du trener tverrgående bukmuskel som holder alt på plass. Du får ikke noe mindre fettlag, minner Jill Jahrmann om.

  – Vil du ha mindre mage og gå ned en buksestørrelse, må du forbrenne fettet rundt livet. Det gjør du bare hvis du forbrenner mer enn du spiser, for eksempel ved hjelp av en løpetur eller annen effektiv kondisjonstrening. Og: Kroppen velger selv hvilke fettdepoter den forsyner seg av, så du kan dessverre ikke bestemme at bare magefettet
  skal vekk.

  Rumpe
  Å trene seg opp til en mer spretten rumpe er langt enklere enn å trene magen flat.
  Å punktslanke kroppen er umulig - men mens fettet på magen er til hinder for et flatt resultat, er et lite fettlag på en veltrent bak bare med på å gi den litt ekstra piff.
  Er du lei av å strebe etter den flate magen? Sats på en snerten stuss i stedet!
 • 6 øvelser som gir deg sprettrumpe
 • Sprettrumpefavoritter

 • Lår
  1. Ettbeins knebøy
  Denne tar godt på både sete og lår, og gir fin balansetrening i tillegg til at du trener de viktige kjernemusklene. Legg beinet på stolen bak deg. Bøy ned til kneleddet er i cirka 90 grader. 8-12 repetisjoner, 2-3 ganger på hvert bein. Klarer du flere enn 12 repetisjoner, er du sterk nok til å ta på en tung ryggsekk før neste runde.
 • Se video av øvelsen

 • 2. Strikk-utfall
  Denne øvelsen trener opp musklene i rumpa og både på for- og baksiden av lårene, en såkalt baseøvelse (de er de aller beste). Plasser strikken under den ene foten, og hold håndtakene bak skuldrene. Sett strikk-foten godt framover, og bøy til kneet er i cirka 90 grader. Pass på at overkroppen er rett. 8-12 repetisjoner, 2-3 ganger på hvert bein.
 • Se video av øvelsen

 • 3. Spenstige hopp
  Øvelsen trener musklene i rumpe og lår, men mer eksplosivt enn ved langsom styrketrening. Bøy dypt ned i knærne, sats og hopp så høyt du kan. Ta i med armene. Gå direkte ned i den bøyde sats-stillingen når du lander. Er 8-12 x 2 repetisjoner lett, kan du ta 20 x 2 i stedet.
 • Se video av øvelsen

 • 4. Rumpeløft
  Begge varianter av denne øvelsen gir god trening til både rumpa og baksiden av lårene. Ligg på ryggen på gulvet med armene ned langs kroppen. Bøyde bein. Legg gjerne et håndkle under nakken, for det er viktig å ikke hvile på nakken under denne øvelsen. Skyt brystet opp, skuldrene bakover og løft haken. Strekk venstre bein ut, og løft rumpa så høyt du klarer, før du senker ned. 8-12 repetisjoner, 2-3 ganger på hvert bein.
  Er dette for tungt, tar du en litt lettere variant: Løft rumpa før du strekker venstre bein ut, tar det tilbake og senker kroppen ned.
 • Se video av øvelsen


 • LES OGSÅ:
 • Bikinifin på 6 uker
 • Tren i det fri
 • Derfor bør du trene ute
 • Slik blir du sprek og sunn på stranda
 • Ukeplan for et sunnere liv


 • Denne bikinikroppen kom nok ikke på to uker. Men det er mye du kan gjøre for å bli fastere i fisken i badesesongen.
  Denne bikinikroppen kom nok ikke på to uker. Men det er mye du kan gjøre for å bli fastere i fisken i badesesongen. Vis mer
  Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no
  Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no Vis mer
  Magemuskler skal ikke trenes på samme måte som resten av kroppen.
  Magemuskler skal ikke trenes på samme måte som resten av kroppen. Vis mer
  Å trene seg opp til en mer spretten rumpe er langt enklere enn å trene magen flat.
  Å trene seg opp til en mer spretten rumpe er langt enklere enn å trene magen flat. Vis mer
  Vil du ha strammere lår? Sjekk ut Jills treningsøvelser.
  Vil du ha strammere lår? Sjekk ut Jills treningsøvelser. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer