Jul

Snillhet stresser oss

Julaften med svigermor kan kanskje virke ille, men det er langt mindre skrekkfremkallende for nordmenn enn ... veldedighet, av alle ting.

Snillhet stresser oss
Publisert
Sist oppdatert
Mens franskmennene irriterer seg over overdrevent mange nisser og juleprogrammer i førjulstiden, synes 6 av 10 nordmenn at det verste med julen er at de føler seg presset til å gi penger til veldedighet. Det viser en undersøkelse Global Market Insite (GMI) har gjort blant tusen innbyggere i 15 land. GMI har spurt om hva folk synes er verst ved julen, og svarene er til dels overraskende.Til sammenligning synes bare 4% her i landet at det å måtte omgås slektninger, herunder vanskelige svigermødre er det verste med julehøytiden.Vi er ikke alene om å bli stresset av tanken på å måtte gi penger til veldedige formål; svenskene, kanadierne og brasilianerne mener også at dette er det verste ved julen.I «dejlige Danmark»,derimot, er det mat og drikke som volder innbyggerne mest hodebry. 60% av danskene synes at for mye mat og drikke er det verste i forbindelse med jul.Hva synes du er verst - og best - ved julen? Diskutér i vårt forum.
 • Hvis du ikke synes veldedighet er stressfrembringende, kan du lese en guide til veldedige julegaver hos Femina
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer