The Daily Mail

Snorkepillen er på vei

Snart kommer forholdsredderen i pilleform.

Foto: www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dersom du eller din bedre halvdel sliter med snorking, da kan en pille om dagen være svaret på problemet deres.
 • Farvel, morgentryne
 • En om dagen

  Amerikanske forskere holder i disse dager på å teste et stoff, BGC20-0166, som viser seg å fungere hemmende på snorking. Målet er at pillen skal bli i stand til å fullstendig kontrollere de musklene som forårsaker den berømte snorkingen. Den nye pillen er en kombinasjon av to eksisterende anti-snorkingsmedikamenter og har hittil vist seg å være mer effektiv enn de eksisterende pillene, skriver The Daily Mail. - Resultatet av testene viser at pillen har et stort potensiale når det kommer til å minske søvn apné og i enkelte tilfeller normalisere denne lidelsen, sier Thomas Roth, leder for avdelingen for søvnlidelser ved Henry Ford-hospitalet i Detroit. Obstruktiv søvnapnè (OSA) vil si at den rammede ikke bare lider av snorking, men også av gjentatte pustestopper om natten. Dette fører til mange mikrooppvåkninger og dårlig søvnkvalitet. - Per i dag er det ingen medikamenter som er fullstendige når det kommer til å behandle søvn apné, sier Marianne Davey, direktør for den britiske foreningen for snorke – og søvnapné til The Daily Mail.

  Utbredt problem

  Statistisk sett lider halvparten av den norske befolkning av snorking eller obstruktiv søvnapnè. Snorking er likevel hyppigst hos menn, spesielt middelaldrende, eldre og overvektige. Søvnapnesyndromet knyttes gjerne opp mot overvekt, høyt blodtrykk og hjerte/karlidelser over tid. Dersom man lider av snorking anbefales det derfor å foreta en søvnregistrering, slik at man kan finne ut om man er en sosial snorker eller om man lider av et søvnapnesyndrom. Mange par som opplever at den ene snorker, løser problemet ved hjelp av ørepropper - eller seperate soverom. - Fremtiden vil vise hvor stor rolle denne pillen kan komme til å spille, sier Thomas Roth til The Daily Mail. LES OGSÅ:
 • Slik lader du opp til våren
 • Gode råd for trøtte tryner
 • Kunsten å slappe av
 • Sengevaner splitter par
 • Mindre sex for morgengretne
 • Søvnmangel gjør kvinner gretne
 • Derfor vil hun ikke ha sex i kveld
 • Derfor vil ikke han ha sex
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer