Solkrem

Sol deg trygt med mobilen

Denne appen måler temperatur, solstyrke og vær, slik at du finner riktig solfaktor der du er.

NY APP: Hudpleie og kosmetikk-selskapet Oriflame lanserte denne uken iPhone-appen «Sun Coach by Oriflame» som kan hjelpe deg med å sole deg trygt i sommer.  Foto: Oriflame
NY APP: Hudpleie og kosmetikk-selskapet Oriflame lanserte denne uken iPhone-appen «Sun Coach by Oriflame» som kan hjelpe deg med å sole deg trygt i sommer. Foto: Oriflame Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sommeren er offisielt i gang, og når de varmeste og sterkeste solstrålene lyser på himmelen kan det, som du sikkert vet, være lurt å ta litt ekstra godt vare på huden din.

En av de absolutt viktigste tingene du bør huske på nå som sommer og ferietid står for dør, er å alltid ha med deg solfaktor i veska.

Å bruke solfaktor regelmessig (husk å smøre deg ofte, også etter bading!) vil nemlig forhindre for tidlig aldring av huden din og minske risikoen for utviklingen av hudkreft.

Ifølge Astrid Bismo i Kreftforeningen holder det faktisk å bruke faktor 15 her i Norge, selv om du har den blekeste vinterhuden.

LES OGSÅ: Slik blir du kvitt bikiniskillet

Hjelp til riktig solkrem

Dersom du skal på ferie til utlandet, er det imidlertid ikke så lett å vite hva slags solbeskyttelse du bør benytte.

Når det gjelder valg av solkrem bør du nemlig ta hensyn til hudtypen din, samt solstyrke, vær og temperatur på stedet du befinner deg før du hiver på deg bikinien.

Si du befinner deg for eksempel i Portugal og det er 40 grader, overskyet og vind. Bør du velge faktor 25, eller faktor 15? Hva vil beskytte din hudtype best akkurat denne dagen?

Vel, nå finnes det faktisk en enkel løsning på dette problemet.

Hudpleie og kosmetikk-selskapet Oriflame lanserte denne uken iPhone-appen «Sun Coach by Oriflame» som kan hjelpe deg med å «sole deg trygt» i ferien, står det i en pressemelding.

Applikasjonen er utviklet for å hjelpe brukere finne frem til riktig solkrem ved at den leser av hvor du befinner deg og kan, ut i fra vær, temperatur og UV- indeks, anbefale hvilken styrke solfaktor du bør bruke.

LES OGSÅ: Slik sminker du et solbrent ansikt

«Timer» måler soltid

App-en overvåker også lokale værforhold og andre faktorer som avgjør hvor mye tid du kan bruke i solen, og alle beregninger er basert på WHOs anbefalinger.

- Du oppgir din hudtype og basert på den samlede informasjonen, vil en timer også indikere når det er på tide og slutte å sole seg, sier Joakim Wissing, prosjektleder i Oriflame, i pressemeldingen.

I tillegg til dette gir «Sun Coach» deg nyttige tips om ting du bør vurdere før, under og etter soling.

KK.no testet appen i parken tidligere denne uken, og den var både enkel og grei å bruke.

Applikasjonen er gratis og kan lastes ned via Appstore.

LES OGSÅ: Disse solkremene er best for huden din

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer