Solfaktor

Solfaktor-produktet du vil elske

Gir god beskyttelse, er enkel å påføre - og du unngår klissete, fet «solkremhud».

SOLFAKTOR: Sunforgettable er rett og slett solfaktor i mineralpudderform.  Foto: Adéle Cappelen Blystad
SOLFAKTOR: Sunforgettable er rett og slett solfaktor i mineralpudderform. Foto: Adéle Cappelen Blystad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har sikkert fått med deg av solbeskyttelse er det absolutt viktigste for å beskytte huden mot for tidlig aldring (rynker, pigmentflekker) og hudkreft.

Og dette er også grunnen til at det anbefales å bruke solfaktor, eller fuktighetskrem/sminke med solfaktor året rundt - også om vinteren.

For selv om solen ikke «tar» på samme måte på denne tiden av året, er ikke UVA-strålene (som har størst skyld i aldring) svakere, og vil fortsatt kunne skade huden din dersom du ikke passer godt nok på.

En annen ting som er viktig å huske, er at solen og UV-strålene er sterkere i høyfjellet og jo nærmere ekvator du er. Derfor bør du alltid ha på deg faktor - uavhengig av årstid.

LES OGSÅ: Solarium dobler kreftrisiko

ENKELT Å PÅFØRE: Sunfogettable ser ut som et vanlig pudder, og kan påføres som et vanlig pudder - slik Ida Marum viser her.  Foto: Adéle Cappelen Blystad
ENKELT Å PÅFØRE: Sunfogettable ser ut som et vanlig pudder, og kan påføres som et vanlig pudder - slik Ida Marum viser her. Foto: Adéle Cappelen Blystad Vis mer

Genialt produkt

For de av oss som synes det er klissete og upraktisk å smøre seg med solkrem hver dag, eller som føler at det gir uren hud , så finnes det heldigvis en rekke andre type produkter med solbeskyttelse på markedet.

Og nå har det også kommet et nytt produkt som antagelig vil glede mange av oss.


«Sunforgettable» - som er produsert av mineralsminkemerket Colorescience, er rett og slett solkrem i mineralpudderform, og gir bredspektret UVA og UVB-beskyttelse.

– Dette er et produkt vi har veldig stor tro på - særlig mot påske og sommer, sier Ida Marum, som er produktsjef for Colorescience til KK.no:

– Det er rett og slett et solkrem-pudder, som både er vannavstøtende og har høy UVA/UVB-beskyttelse. Det er superbehagelig og lett å ha på, enkelt å påføre og praktisk å ha med seg i veska. Alt du trenger å gjøre, er å påføre pudderet i sirkellignende bevegelser - som et vanlig mineralpudder, og så gir det god beskyttelse i opptil åtte timer.

LES OGSÅ: Slik holder du hendene unge

Unngå klissete og fet solkrem

I stedet for å måtte smøre deg med klissete solkrem - som har en lei tendens til å grise til sminken din, kan du altså ta med deg denne lille saken i veska og påføre den når du føler du trenger det. Som for eksempel hvis du skal ut og spise lunsj, ta en fredagspils, eller på langrennstur i marka.

– Det beste er å påføre Sunforgettable etter at du har sminket deg ferdig. Bruk det utenpå sminken, og sørg for at du også påfører på hals og ører, forteller Marum:

– Dette er ikke en mineralfoundation, så det gir ikke noe dekke sånn sminkemessig. Det har en klar effekt, men kommer i tre ulike fargeskalaer. Det er også supert få bruke på barna dine, og mannen din kan også bruke det, da det ikke gir noe særlig farge.

Produktet kommer i SPF 30 (495 kroner) og SPF 50 (565 kroner), og selges på utvalgte hudpleieklinkker (mer info finner du her).

Et annet godt råd til deg som er opptatt av å beskytte huden din, er - som KK.no tidligere har skrevet, å alltid bruke fuktighetskrem med solfaktor (minst faktor 15) og eventuelt sminke med faktor.

Mer info om dette og ulike produkter finner du i denne saken!

LES OGSÅ: Unngå disse sminketabbene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer