Sminke Gjennom Tiårene

Solkysset og sunn som Farrah Fawcett

Kate Hudson elsker den duggfriske, solkyssede looken som Farrah Fawcett strålte i på 70-tallet.

SUNT OG SOLKYSSET: Både Farrah Fawcett og Kate Hudson gå for den sunne, solbrune looken, med markerte øyne, glossy lepper og krøller i håret.  Foto: All Over Press
SUNT OG SOLKYSSET: Både Farrah Fawcett og Kate Hudson gå for den sunne, solbrune looken, med markerte øyne, glossy lepper og krøller i håret. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skjønnhet på 70-tallet handlet om å se mest mulig sunn og frisk ut med solkysset hud med masse glød. Tenk «Charlie's Angels». Selvsagt var også discofeberen i full sving, men vårt utgangspunkt for dette tiårets sminkelook var en som satset alt på den friske looken – Farrah Fawcett.

Ikonet på sunnhet

Farrah Fawcett var selve ikonet på akkurat dette. Hun var virkelig «the girl next-door» og selve bildet på sunnhet i USA på 1970-tallet. Det flommende, bølgete håret og den solbrune huden har inspirert kvinner i en årrekke. Farrah Fawcett framhevet det friske og sunne utseendet med bronsefarget sminke, sotede øyne og glinsende lepper. (Saken fortsetter under bildet.)

Slik får du looken

Trinn 1: Start med renset hud og la fuktighetskremen trekke godt inn i huden. Påfør en lett foundation, men ikke noe som er for matt. Du vil ha litt glød i huden. Bruk et solpudder for å varme opp ansiktet litt mer. Ikke vær redd for å bruke en med bitte litt fint skimmer i for ekstra glød. Trinn 2: Legg en øyeskygge i en varm, gyllen brunfarge eller en olivengrønn tone på øyelokket, helt opp til globelinjen. Trinn 3: Bruk en mørkere bronsebrun skygge til å definere globallinjen fra ytre hjørne og inn mot midten. Bruk en mellomstor øyeskyggekost og små sirkelbevegelser for å få til dette. TIPS: Det er enklere å se hvor du skal legge skyggen i globalen hvis du har speilet litt nedenfor øyet, lener hodet litt bakover og ser ned i speilet mens du legger skyggen.Trinn 4: Men en liten, tett øyeskyggekost, legg en mørk brun eller svart øyeskygge langs ytre del av øvre vippekant og dytt den inn i øyevipperota. Denne skyggen skal bare dekke omtrent halvparten inn på øyet og bli gradvis tynnere og dusere inn mot midten. Det skal se ut som en veldig utduset eyeliner. Gjør det samme også langs nedre vippekant, og pass på at du duser den godt omtrent midt under øyet. Trinn 5: Påfør raust med mascara og definer øyebrynene litt med en farge som er litt lysere enn dine egne bryn. De skal se veldig naturlige ut til denne looken.Trinn 6: Bruk en oransjeaktig rouge eller et solpudder som rouge. Legg den bare langs kinnbeina, ikke midt på selve kinnet. Trinn 7: Bruk en skikkelig blank og glinsende lipgloss for å fullføre looken. Den kan gjerne være helt nøytral, men en ikke for dramatisk farge som frisker opp fjeset ditt er også flott.

En moderne vri

Kate Hudson er bare en av mange som elsker den enkle, friske looken med sotede øyne og glansfulle lepper.(Saken fortsetter under bildet.) Se flere bilder av Kate her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer