Frisyre

Sommerens lekreste frisyrer på 1-2-3

Får håret vekk fra ansiktet, og passer til både hverdag og fest.

HÅRSMYKKE: Kim Kardashian elsker sin høye hestehale og har nå begynt å smykke den. Verdt å prøve til sommerens mange fester, kanskje? Foto: All Over Press
HÅRSMYKKE: Kim Kardashian elsker sin høye hestehale og har nå begynt å smykke den. Verdt å prøve til sommerens mange fester, kanskje? Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når sommersola steiker og svetten siler, er som regel alt du ønsker å få håret vekk fra ansiktet.

Selvsagt kan du gå for den aller enkleste løsningen – hestehalen, men kanskje du ønsker deg noen litt mer spennende alternativer også.

Derfor har vi samlet sammen et knippe triks som kan hjelpe deg gjennom de varmeste dagene. De er både fine og ganske så enkle – ikke tar de særlig lang tid heller.

HÅRSMYKKE: Kim Kardashian elsker sin høye hestehale og har nå begynt å smykke den. Verdt å prøve til sommerens mange fester, kanskje? Foto: All Over Press
HÅRSMYKKE: Kim Kardashian elsker sin høye hestehale og har nå begynt å smykke den. Verdt å prøve til sommerens mange fester, kanskje? Foto: All Over Press Vis mer
HØY: Jennifer Lopez går for volum. Foto: All Over Press
HØY: Jennifer Lopez går for volum. Foto: All Over Press Vis mer

1. Hestehalevarianter

Det finnes selvsagt mange måter å pynte på den helt alminnelige hestehalen, også. Du kan flette, tvinne eller rulle opp i en topp.

LES OGSÅ: 14 måter å variere hestehalen på

Kjendisene elsker hestehaler, enten det er til hverdag eller til fest. Du kan enkelt pynte dem opp, for eksempel med et hestehalesmykke, slik du ser Kim Kardashian har gjort på bildet under.

Saken fortsetter under bildet
SKAPER VOLUM: Masse tuppering og et par sokker gjør mye for volumet på hårtoppen din.  Foto: Aina Kristiansen
SKAPER VOLUM: Masse tuppering og et par sokker gjør mye for volumet på hårtoppen din. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
OVERRASKELSE: Forfra ser det ut som en helt vanlig hårtopp, men når du snur ryggen til, synes den franske fletta i nakken.  Foto: Aina Kristiansen
OVERRASKELSE: Forfra ser det ut som en helt vanlig hårtopp, men når du snur ryggen til, synes den franske fletta i nakken. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

2. Hårtoppen

Gå for en ekstra stor hårtopp ved å sette alt håret i en hestehale, tuppere alt håret til det ser mest ut som et stort fuglereir og så surre det rundt strikken og feste med hårnåler.

Du kan plassere den høyt på hodet for mer drama eller lavere i nakken for en mer klassisk look. Pynt gjerne med små blomsterspenner eller annen hårpynt for å gjøre det enda mer sommerlig.

Har du tynt hår og vil gi hårtoppen litt ekstra volum, kan du prøve en nettingsmultring eller rett og slett et par sokker.

Saken fortsetter under bildet


3. Hårtopp med fletteoverraskelse

For enda en vri på hårtoppen, kan du gå for en fransk flette i nakken.

Del håret i to deler – en av dem en trekantform fra begge sider av nakken (bak hvert øre) og opp mot toppen av hodet. Sett den øverste delen i en hårstrikk og fest den unna med en klype mens du konsentrerer deg om den bakerste seksjonen.

Sett deg ned eller stå og heng hodet nedover mens du fletter en helt vanlig fransk flette fra nederst i nakken og opp mot strikken du allerede har festet. Når du har flettet helt opp, fester du en ny strikk for å samle begge seksjonene i én hestehale.

Du kan selvsagt la den være en helt vanlig hestehale, men fletten synes best om du lager en hårtopp av den. La den være liten og stram eller tupper den og rufs den til for en mer avslappet variant.

LES OGSÅ: Frisyren med det lille ekstra

SVINEKAM: En av årets hotteste frisyrer, og den kopierer du i en fei.  Foto: All Over Press
SVINEKAM: En av årets hotteste frisyrer, og den kopierer du i en fei. Foto: All Over Press Vis mer

4. Svinekam

Svinekammen ble tidlig spådd å bli en av de hotteste frisyrene i 2012. Og i år skal den klassiske frisyren være rufsete og rocka, som på vårvisningene til Louis Vuitton og Cavalli.

Lær deg to måter å kopierer stilen på i denne saken.

Saken fortsetter under bildet


FOR VÅTT HÅR: Enten du kommer rett fra dusjen eller stranda, kan disse frisyrene redde deg når håret er vått. Kjappe er det også.  Foto: LetsMakeItUp1 på YouTube
FOR VÅTT HÅR: Enten du kommer rett fra dusjen eller stranda, kan disse frisyrene redde deg når håret er vått. Kjappe er det også. Foto: LetsMakeItUp1 på YouTube Vis mer
FLETTER: Enten du fletter en enkel flette og surrer den rundt hodet eller går for en du fletter inn langs hodebunnen, er det et trendy og lekker måte å få håret ut av fjeset på. Foto: All Over Press
FLETTER: Enten du fletter en enkel flette og surrer den rundt hodet eller går for en du fletter inn langs hodebunnen, er det et trendy og lekker måte å få håret ut av fjeset på. Foto: All Over Press Vis mer

5. Fletter og tvinninger

I likhet med den rufsete svinekammen, er fletter og tvinninger blant årets heteste hårtrender.

De kan være superenkle eller kompliserte og intrikate. Til hverdags er det nok uaktuelt for de fleste av oss å bruke en time eller mer på å skape kompliserte oppsatser, så la oss konsentrere oss om de enklere variantene.

Hvis du starter dagen med vått hår, eller skal få håret vekk fra ansiktet etter en rask dukkert, kan du jo prøve en av frisyrene i denne saken – de tar maks ti minutter og er enkle å få til på deg selv.

Saken fortsetter under bildet


Eller du kan gå for en litt mer komplisert variant og flette håret inntil hodet, hele veien rundt, slik de gjorde på en av fjorårets Valentino-visninger. Framgangsmåten får du her.

Eventuel kan du prøve enda en flettevariant – denne er litt enklere, men også inspirert av en Valentino-visning i fjor. Oppskriften får du i denne saken.

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer