Drinker

Sommerens største slanketabber

Prøver du å holde vektnåla nede også i ferien? Her er slanketabbene du mest sannsynlig vil begå - samt tips til hvordan du kan la være.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Finn ut hva som er sommerens største kalorifeller og kos deg med god samvittighet.
 • Ta testen: Hvor sunt lever du?
 • Slanketabbe 1: Sommersalater

  Grillmat med potetsalat er typisk norsk sommerkost. Og neida, poteter er det ikke noe galt med. Problemet er bare at potetsalat består i stor grad av majones - og majones består for det meste av fett. I alle fall de salatene du kjøper i butikken.
 • 7 salatmyter
 • Løsningen: Lag potetsalaten selv. Hvis du vil går for den tradisjonelle varianten med majones i, så velg heller lettmajones enn vanlig majones. Aberet er bare at lettmajones slett ikke er lett kost. Selv om det er mindre fett i denne, er fortsatt fettinnholdet svært høyt. Prøv heller å tenke litt annerledes. Her er en nydelig potetsalat du kan spise med god samvittighet:POTETSALAT600 g kokte poteter4 ss finhakket persille4 ss purre i ringer4 ts finhakket rød paprikaDRESSING4 ss kesam 1%2 ts sennep8 ss sylteagurklake2 ts salt1 ts pepperSkjær potetene i biter og ha dem i en bolle sammen med persille, purre og paprika. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med salt og pepper. Bland dressing og poteter og la gjerne potetsalaten stå og trekke litt.

  Slanketabbe 2: Sommerdrinkene

  Deilige frosne drinker hører med til sommerfestene og venninnetreff på varme ettermiddager. Margarita er sommerdrink nummer én. Dessverre er ligger også denne i det kaloritunge sjiktet. En raus margarita inneholder over 700 kalorier, og er du i det festlige hjørnet kan den trivelige stunden fort sette seg på sidebeina. Long Island Ice Tea og Piña Colada er også tungvektere. En halvliter øl inneholder 200 kalorier.
 • Ta testen: Hva vet du om hva som er sunt?
 • Ta testen: Avslører du helsemytene?
 • Løsningen: Alle alkoholholdige drikker inneholder kalorier, så det er ikke bare promillen du trenger å ta hensyn til om du er opptatt av linjene. Jo høyere alkoholprosent og sukkerinnhold, jo flere kalorier har drinken. Et godt tips er å bruke lettbrus framfor vanlig brus når det dreier seg om blandede drinker. Av blandede drinker er Mojito ikke det verste valget, med sine 140 kalorier.Det smarteste valget er hvitvin, som inneholder 80 kalorier per desiliter.

  Slanketabbe 3: Pølser og burgere

  Ingen sommer uten grilling. Og i størst grad er det pølser og burgere som havner på grillen. Vi vet det ikke er sunt. Du får kjøpt pølser med redusert fettinnhold, men dessverre har mange av disse en tendens til å smake mel. Det nye på markedet er laksepølser, som har betraktelig lavere fettinnhold enn kjøttpølser. De ryktes å ikke smake så verst. Vi har imidlertid ikke rukket å teste dem i kk.no, så noen anbefaling kan vi ikke komme med.
 • Mer lyst på hamburger enn brokkoli?
 • Velg sunn hurtigmat
 • Ta testen: Hva vet du om fett?
 • Løsningen: Dropp pølsa. Hamburgere kan du fortsatt nyte, men lag dem heller selv enn å kjøpe de ferdige. Velg da karbonadedeig, som har større kjøttinnhold og mindre fett enn vanlig kjøttdeig. Eventuelt kan du gå for denne godsaken:
 • Den beste hamburgeren du noen gang har smakt får du ved å bokstavelig talt slå deg løs. Gi 150 gram flatbiff av storfe (cirka 160 kalorier, 34 gram protein og 2,6 gram fett) en skikkelig omgang med en kjøtthammer (eller en vanlig hammer - men pass på at den er godt rengjort). Bank kjøttet til det blir helt flatt, brett det sammen og bank mer. Hold på så lenge du orker (så brenner du noen kalorier også), til kjøttet er supermørt og delt opp i småbiter.
 • Krydre med salt, pepper, hvitløk og chilipulver og dytt kjøttbitene sammen til en rund kake. Stekes i pannen eller på grillen med litt olje, og kan godt være rosa i midten.
 • Legg salatblader, tomat og agurk på en skive grovt steinovnsbrød eller i et grovt hamburgerbrød (bak selv eller kjøpt ferdig i butikken), og du har et måltid som smaker bedre, metter mer og er langt sunnere for kroppen enn en ferdigburger.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer