Helse & Livsstil

Søt kontroll

KK gir deg tipsene som stagger søtsuget.

Søt kontroll
Publisert
Sist oppdatert
1. Spør deg hvorfor du trenger søtt. Mye sitter i hodet. Har du stadig behov for stimuli fra alkohol, sigaretter eller sukker, bør du kanskje se på hele livssituasjonen din. Er det på tide med noen forandringer?

2. Motiver deg skikkelig. Å slutte med godteri er som å slutte å røyke: Det går ikke hvis du ikke har lyst.

3. Snu vanen. Erstatt gradvis hvitt sukker med honning, frukt, bær og søte grønnsaker eller med kunstige søtstoffer som xylitol. Bytt ut brusen med en blanding av Farris og juice.

4. Spis hver tredje time eller oftere. Da blir blodsukkeret mer stabilt og trangen til søte utskeielser mindre. Får du i deg proteiner og fett til hvert måltid, stabiliserer du blodsukkernivået enda mer.

5. Prøv kromtilskudd. Søtsuget kan skyldes at du trenger mer av dette mineralet.

6. Skei ut med mørk sjokolade. Må du absolutt ha sjokolade eller godteri, velg en sjokolade som inneholder mye kakao og antioksidanter. La den smelte sakte i munnen, kanskje du kan nøye deg med en liten bit.

7. Velg hjemmelagde søte saker. Kaker og desserter er bedre for kroppen enn godteri fordi de har flere ingredienser enn sukker. Noen av dem er til og med sunne! Baker du selv, har du full kontroll.

Kilde: Mette Johnson, ernæringsterapeut

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer