Forhold

Søtnos gjør susen

Bruk gjerne klissete kallenavn til din kjære. Det kan redde forholdet.

Jo oftere du bruker kjærlige kallenavn i løpet av en dag, jo bedre, mener ekspertene.  Foto: Colourbox.com
Jo oftere du bruker kjærlige kallenavn i løpet av en dag, jo bedre, mener ekspertene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dine kallenavn

Bruker dere kjærlige kallenavn når du og din kjære prater sammen?

Pus, elskling, klumpen, jenta mi, søtnos, kjæresten min, snoopy, gutten min, prinsen min. En kjær mann og kvinne har mange navn! Selv om det noen ganger kan bli så sukkersøtt at det nesten kjennes litt kvalmt, er det bare å fortsette å bruke disse velbrukte frasene. For i jungelen av rare ting som studeres, har forskere nettopp kommet fram til at det kan være en stor fordel å bruke kallenavn med høy klisjéfaktor. Det kan nemlig styrke forholdet.Søte kallenavn kan bane vei for et lekent og robust forhold, viser studien, som er publisert i tidsskriftet Journal of Social and Personal Relationships. Og faktisk, jo mer tullete og kreative ordene og frasene er, jo mer fornøyd er man i et forhold, viser resultatene, ifølge MSNBC.
  • Slik får du drømmeforholdet
  • Få fart på forholdet
  • De 7 vanligste parproblemene

Kvantitet framfor kvalitet

Og ekspertene uttrykker at det er kvantitet framfor kvalitet – jo oftere du bruker ordene i løpet av en dag, jo bedre. Tidligere forskning viser at kjærestepar som har et «fem-til-en-forhold» mellom positiv og negativ kommunikasjon, har større sannsynlighet for å forbli lykkelige i et forhold. En enkel måte å øke den positive kommunikasjonen på, er å bruke søte kallenavn, ifølge ekspertene. Og det bør jo være ganske enkelt?

Viser at du bryr deg

- Det du sier, viser på en symbolsk måte at du bryr deg så mye om den andre personen og forholdet, at du utvikler en egen måte å snakke på, sier Carol Bruess ved University of St. Thomas i Minnesota.Ekspertene er ikke overrasket over at det ofte er sukkersøte ord vi tar i bruk: sukkerklumpen, sukkertøyet mitt og så videre (amerikanerne er enda verre, tenk bare på cupcake, honeybun, honey, sweetypie ...).- Søtt skildrer utvetydig det som er positivt, sier kroppsspråk-ekspert Lillian Glass.
  • 101 romantiske ideer
  • Kjæresterådene som faktisk funker
  • Singel? Slik blir du en mester i nettflørting!
Hun legger til at enhver erfaring i et parforhold, åpner døren for nye kallenavn og interne spøker. - Ved å ha et ord for en spesiell ting, som skjedde på en spesifikt tidspunkt, på et spesifikt sted, blir dere minnet om denne opplevelsen hver gang ordet brukes, og det er en fin måte å bevare romantikken på, sier hun. Les kjendisens kjærlighetstips!

Må funke for begge

Glem ikke at begge må være fornøyd med det for at et kjælenavn skal fungere. Hvis mannen din er misfornøyd med at du kaller ham «stinkbomba mi» etter en uheldig middag på en indisk restaurant, vil det neppe føre dere tettere sammen. Hvis dere ikke er i nærheten av å bruke tullete og klissete kallenavn, er det ingen grunn til å fortvile, forsikrer Glass. Men bruk gjerne så mange interne ord som mulig - de trenger jo ikke være de klassiske klisjeene. De kan være morsomme.Verre er det hvis dere slutter å fortelle hverandre at dere er glad i hverandre ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer