Krøller

Sov deg til vakre krøller

Med disse tre metodene kan du få krøller over natta, helt uten bruk av varmeverktøy.

LØSE BØLGER: Løse, naturlige bølger i håret er en favoritt. Hold håret sunt ved å bruke teknikker som ikke krever bruk av varmeverktøy. Tips til hvordan du får det til selv finner du lenger nede i artikkelen. Foto: Bilde: Stephen Churchill Downes
LØSE BØLGER: Løse, naturlige bølger i håret er en favoritt. Hold håret sunt ved å bruke teknikker som ikke krever bruk av varmeverktøy. Tips til hvordan du får det til selv finner du lenger nede i artikkelen. Foto: Bilde: Stephen Churchill Downes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke krøllete hår fra naturens side, er sjansene store for at du drømmer om krøller.

Lærer du deg teknikkene i denne saken, kan du faktisk gjøre drømmen til virkelighet – mens du drømmer! 

Siden du unngår å tilføre varme, så kan alle disse teknikkene en god idé om du har veldig slitt hår.

Krøller med sokker

SOKKEKRØLLER: Disse krøllene fikk jeg med noen dråper krøllespray og to par sokker. Og en god natts søvn, da. Foto: Aina Kristiansen
SOKKEKRØLLER: Disse krøllene fikk jeg med noen dråper krøllespray og to par sokker. Og en god natts søvn, da. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Du har sikkert hørt at en sokk kan gi hårtoppen din mer fylde, men visste du at du kan bruke sokker til å krølle håret?

Det er muligens den aller enkleste måten å få krøller på uten bruk av varmeverktøy, og alt du trenger er altså noen (rene!) sokker. De bør helst være litt lange, så er det enklere å knyte dem. 

Vil du ikke bruke sokker, kan du rett og slett bare bruke en tøyfille. Har du en slitt, gammel T-skjorte du tenkte å kvitte deg med, kan du jo klippe den opp i litt tjukke remser og bruke dem i stedet for krølltanga eller rettetanga.

Helt gratis og mye bedre for håret!

LES OGSÅ: Krøller helt uten varme

Slik gjør du det:

 • Ikke gjør dette med vått hår, men spray heller bitte litt vann eller krøllespray i håret før du ruller det opp. Ruller du opp kliss vått hår vil det ta lang tid før det tørker, og du kan risikere at det ikke er helt tørt når du skal ta ut sokkene.
 • Del håret inn i fire seksjoner: én fra fronten og bakover mot kronen, én bak i nakken og én på hver side.
 • Rull hver seksjon rundt en sokk og knyt en knute på sokken. Sørg for at hårtuppene ikke brettes, for da får du en «knekk» der når du ruller ut igjen håret.
KNYT: Del håret inn i fire seksjoner, rull det rundt sokkene og knyt en knute. Foto: Aina Kristiansen
KNYT: Del håret inn i fire seksjoner, rull det rundt sokkene og knyt en knute. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

RUFS: Ta ut sokkene og rufs godt i håret for å dele opp krøllene. Foto: Aina Kristiansen
RUFS: Ta ut sokkene og rufs godt i håret for å dele opp krøllene. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

 • Sov med sokk-knutene i håret.
 • Ta ut sokkene om morgenen, rufs til håret og spray med litt hårspray.

Siden sokkene gjerne glir litt nedover håret i løpet av natta, blir krøllene konsentrert i endene av håret. Derfor egner disse krøllene seg spesielt godt til halvveis oppsatte frisyrer eller med hårbånd eller hårbøyle.

LES OGSÅ: Dette kan skade håret ditt

Krøller med hårbånd/strikk

FØR OG ETTER: Du kan gå med håret rullet opp en dag og ha krøller den neste. Eller gå rett fra jobb til fest med to forskjellige frisyrer. Foto: Aina Kristiansen
FØR OG ETTER: Du kan gå med håret rullet opp en dag og ha krøller den neste. Eller gå rett fra jobb til fest med to forskjellige frisyrer. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

En annen måte å lage krøller på, er å bruke et hårbånd eller en lang strikk som du knyter sammen i en løkke som passer rundt hodet ditt. 

Slik gjør du det:

 •  Fukt håret litt, enten med vann eller med en krøllespray.
 •  Fest et hårbånd av strikk rundt hodet. Har du ikke et hårbånd, kan du lage et av strikk du kjøper i for eksempel garn- og sybutikker. Båndet bør sitte godt, men ikke være så stramt at det er ubehagelig.
 •  Ta en liten seksjon hår fra den ene siden, tvinn den og loop den gjennom strikken/hårbåndet så håret lager en sirkel. Avhengig av hvor langt hår du har, kan du gjøre dette én eller flere ganger før du henter opp mer hår.
 •  Ta enden av håret fra seksjonen du nettopp tvinnet og tvinn sammen med litt mer hår fra samme side av hodet. Gjenta rullingen rundt hårbåndet. Fortsett slik til du har rullet opp cirka halvparten av håret.
 •  Start den samme prosessen på den andre siden av hodet og fortsett til alt håret er rullet opp rundt hårbåndet. Prøv å få alle endene festet under hårbåndet og juster størrelsen å sirklene så de er omtrent like store.
 •  La håret tørke helt. Du kan fint gjøre dette om morgenen, gå på jobb eller skole og ha krøllene klare til kvelden, eller du kan rulle opp håret før du legger deg og ta det ut om morgenen. Sørg uansett for at håret er helt tørt, da vil krøllene sitte i lenger.
STEG FOR STEG: Slik ruller du opp håret. Sørg for at det er litt fuktig. Foto: Aina Kristiansen
STEG FOR STEG: Slik ruller du opp håret. Sørg for at det er litt fuktig. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

 •  Når håret er helt tørt, tar du forsiktig av hårbåndet og rufser til krøllene med fingrene. Resultatet blir litt ujevne og avslappede krøller.
 •  Style håret som du vil (se noen forslag lenger ned i saken) og avslutt med hårspray for å gi frisyren ekstra hold.
RUFS, RUFS: Ta ut krøllene og del dem opp med fingrene for en myk, uanstrengt look. Foto: Aina Kristiansen
RUFS, RUFS: Ta ut krøllene og del dem opp med fingrene for en myk, uanstrengt look. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

LES OGSÅ: Slik får du sommerbølger i håret

Slik styler du krøllene

Selvfølgelig kan du bare la lokkene flomme fritt, men om du vil få håret vekk fra ansiktet eller bare ønsker deg litt variasjon, finnes det mange spennende muligheter.

BØLGER: Gå med håret helt løst eller sett opp deler av det for å få det vekk fra ansiktet. Foto: Aina Kristiansen
BØLGER: Gå med håret helt løst eller sett opp deler av det for å få det vekk fra ansiktet. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Delvis oppsatt: Samle det øverste håret og fest det med en spenne eller hårkam, så får du håret vekk fra ansiktet, samtidig som du får vist fram de fine krøllene.

Fletter: Ikke bare sitter de bedre når du får litt mer tekstur i håret, men de ser ofte penere ut også.

Hestehale: Sprit opp hverdagssveisen med noen løse krøller. Ekstra fint blir det om du surrer en liten del av håret rundt hårstrikken for å skjule den. Den perfekte finishen på den perfekte frisyren! 

Oppsatser: Som med fletter, sitter alle oppsatser bedre når du har litt tekstur i håret, noe som betyr at du helst ikke bør ha nyvasket hår. Når det kommer til oppsatser er mulighetene uendelige.

LES OGSÅ: Gjenskap Kate Beckinsales supersexy sveis på 1-2-3

FLETT I VEI: Å sove med flettet hår kan gi deg nydelige bølger neste morgen. Ved å gå for en fransk flette, får du bølger som starter høyere opp på hodet. Flett bare håret fra nakken og ned om du vil ha det flatere på toppen. Foto: Sirena Designs - Fotolia
FLETT I VEI: Å sove med flettet hår kan gi deg nydelige bølger neste morgen. Ved å gå for en fransk flette, får du bølger som starter høyere opp på hodet. Flett bare håret fra nakken og ned om du vil ha det flatere på toppen. Foto: Sirena Designs - Fotolia Vis mer

Krøller med fletter

FLERE FLETTER: Jo flere fletter du sover med, jo mer intense krøller får du. Foto: nikolych - Fotolia
FLERE FLETTER: Jo flere fletter du sover med, jo mer intense krøller får du. Foto: nikolych - Fotolia Vis mer

En metode de fleste av oss med langt hår har brukt siden vi var små, er å sove med fletter i håret. 

Visste du forresten at du kan få mindre slitasje på håret ved å flette håret før du legger deg?

Bonusen er selvsagt at du våkner med nydelige bølger, særlig om du tar i litt saltvannsspray eller krøllespray før du krøller håret. 

For å gi disse bølgene litt ekstra hold, kan du spraye håret lett med en saltvannsspray, en leave-in-balsam eller en krøllespray før du fletter det.

Håret bør ikke være klissvått, men bare veldig lett fuktet.

Flere fletter vil gi noe strammere bølger som sannsynligvis sitter lenger i håret. 

Knyt, rull eller flett – og drøm søtt!

LES OGSÅ: Kopier Blake Livelys fantastiske flette

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer