Kalorier

Spar 300 kalorier på sausen

Sjekk ekspertens stalltips og få tre kjappe oppskrifter.

En deilig selvlaget tomatsaus trenger ikke inneholde mer enn 7,4 kilokalorier per porsjon. Foto: Colourbox
En deilig selvlaget tomatsaus trenger ikke inneholde mer enn 7,4 kilokalorier per porsjon. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du kaloribevisst nå som bikinisesongen nærmer seg?
  • Ta testen: Hva vet du om hva som er sunt?
  • Vår alltid rådrike trenings- og kostholdsekspert Ina Garthe har følgende tips til deg som vil passe linjene:

    Bytt ut fløtesausen med sjysaus

    Ifølge Garthe er det nemlig 330 kilokalorier i én desiliter fløtesaus, og kun 20 kilokalorier i sjysaus. Da er vel valget ganske enkelt. Du trenger for øvrig ikke bare holde deg til sjysaus heller, det finnes mange deilige sunne sauser og dressinger som slår kalori-knockout på fløtevarianten.Her er tre smakfulle eksempler:

    Kremet honning- og sennepsdressing

    34 kilokalorier per porsjonForberedelsestid: 2 minPorsjoner: 1
  • 2 spiseskjeer fettfattig youghurt naturell
  • 1 teskje dijonsennep
  • 1 teskje honning
  • 1 teskje hvit eddik
  • Bland ingrediensene sammen i en bolle - ferdig!
  • Ukeplan for et sunnere liv
  • Fersk tomatsaus

    7,4 kilokalorier per porsjonForberedelsestid: 15 min (+ 30 min «hvile» etterpå)Porsjoner: 82,5 dl frøfrie tomater i terninger
  • 1 dl frøfri agurk i terninger
  • 2 spiseskjeer hakket sjalottløk
  • 0,5 teskje presset hvitløk
  • 0,5 teskje sukker
  • 0,25 teskje tørket oregano
  • 0,25 teskje salt
  • 2 klyper malt kajennepepper
  • 2 spiseskjeer hakket, fersk koriander
  • Bland/mos alle ingrediensene godt i en bolle. La sausen få stå en halvtime i romtemperatur før servering, slik at smakene setter seg.

    Spicy ananas-/aprikossaus

    37,2 kilokalorier per porsjonForberedelsestid: 5 min (+ 20 min «hvile» etterpå)Porsjoner: 4
  • 1 liten boks med usøtet ananas. Knus ananasen og la væsken renne av.
  • 2 spiseskjeer limejuice
  • 2 spiseskjeer hakket, tørket aprikos
  • 1 spiseskje hakket jalapeno
  • 1 spiseskje hakket , fersk koriander
  • Bland alle ingrediensene godt i en bolle. La sausen få stå cirka 20 minutter i romtemperatur før servering, slik at smakene setter seg. Rør i sausen av og til.

    Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer