Kalorier

Spar 300 kalorier på sausen

Sjekk ekspertens stalltips og få tre kjappe oppskrifter.

En deilig selvlaget tomatsaus trenger ikke inneholde mer enn 7,4 kilokalorier per porsjon. Foto: Colourbox
En deilig selvlaget tomatsaus trenger ikke inneholde mer enn 7,4 kilokalorier per porsjon. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert




Er du kaloribevisst nå som bikinisesongen nærmer seg?

  • Ta testen: Hva vet du om hva som er sunt?

  • Vår alltid rådrike trenings- og kostholdsekspert Ina Garthe har følgende tips til deg som vil passe linjene:

    Bytt ut fløtesausen med sjysaus


    Ifølge Garthe er det nemlig 330 kilokalorier i én desiliter fløtesaus, og kun 20 kilokalorier i sjysaus.
    Da er vel valget ganske enkelt.

    Du trenger for øvrig ikke bare holde deg til sjysaus heller, det finnes mange deilige sunne sauser og dressinger som slår kalori-knockout på fløtevarianten.

    Her er tre smakfulle eksempler:

    Kremet honning- og sennepsdressing

    34 kilokalorier per porsjon
    Forberedelsestid: 2 min
    Porsjoner: 1

  • 2 spiseskjeer fettfattig youghurt naturell
  • 1 teskje dijonsennep
  • 1 teskje honning
  • 1 teskje hvit eddik
  • Bland ingrediensene sammen i en bolle - ferdig!

  • Ukeplan for et sunnere liv

  • Fersk tomatsaus

    7,4 kilokalorier per porsjon
    Forberedelsestid: 15 min (+ 30 min «hvile» etterpå)
    Porsjoner: 8

    2,5 dl frøfrie tomater i terninger
  • 1 dl frøfri agurk i terninger
  • 2 spiseskjeer hakket sjalottløk
  • 0,5 teskje presset hvitløk
  • 0,5 teskje sukker
  • 0,25 teskje tørket oregano
  • 0,25 teskje salt
  • 2 klyper malt kajennepepper
  • 2 spiseskjeer hakket, fersk koriander
  • Bland/mos alle ingrediensene godt i en bolle. La sausen få stå en halvtime i romtemperatur før servering, slik at smakene setter seg.

    Spicy ananas-/aprikossaus

    37,2 kilokalorier per porsjon
    Forberedelsestid: 5 min (+ 20 min «hvile» etterpå)
    Porsjoner: 4

  • 1 liten boks med usøtet ananas. Knus ananasen og la væsken renne av.
  • 2 spiseskjeer limejuice
  • 2 spiseskjeer hakket, tørket aprikos
  • 1 spiseskje hakket jalapeno
  • 1 spiseskje hakket , fersk koriander
  • Bland alle ingrediensene godt i en bolle. La sausen få stå cirka 20 minutter i romtemperatur før servering, slik at smakene setter seg. Rør i sausen av og til.

    Ina Garthe er KK.nos kostholdekspert. Hun jobber også for Personligtrening.no.  Foto: Astrid Waller
    Ina Garthe er KK.nos kostholdekspert. Hun jobber også for Personligtrening.no. Foto: Astrid Waller Vis mer
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer