Kjøttdeigen har hele tiden vært Mattilsynets fremste mistenkte i jakten på e.coli-smittekilden, men nå mener tilsynet å kunne si med rimelig sikkerhet at det er spekepølser fra Gildes datterselskap Terina i Sogndal som er den sannsynlig årsaken til utbruddene.
Det er blitt vedtatt omsetningsforbud for tre spesifikke Gilde-produkter: Gilde Fjellmorr, Gilde Sognemorr og Gilde Haugpølse, produsert fra 1. desember 2005 frem til 20. mars 2006. Produktene blir distribuert over hele landet.
Mattilsynet ber nå alle forbrukere som har disse produktene hjemme om å ikke spise dem. For å identifisere om spekepølsene du har i kjøleskapet stammer fra det spesifikke anlegget i Sogndal, leter du etter følgende på pakken:
Mattilsynet og Folkehelseinstitituttet har jobbet helgen gjennom med å gjennomgå alt materiale på nytt, og har vurdert flere produkter i jakten på smittekilden. Etter å blant annet ha intervjuet familiene til de smittede, kom de etter hvert frem til at Terina-anlegget i Sogndal er den mest sannsynlige smittekilden. Mattilsynet avviser ikke fullstendig at kjøttdeig fra Gilde-anlegget på Rudshøgda kan være smittekilden, men mener at de tiltak som er iverksatt er tilstrekkelige.
LES OGSÅ:
