Helse & Livsstil

Spis deg til bedre sex

Du kan knaske deg til et bedre sexliv, hevder to amerikanske forfattere.

Spis deg til bedre sex
Publisert
Sist oppdatertDu har sikkert sett annonsene for lege- og naturmidler som hevder å fungere like bra som Viagra - for begge kjønn. Nå mener de amerikanske forfatterne Robert Fried og Lynn Edlen-Nezin at veien til et bedre sexliv faktisk går gjennom magen - men det er ikke i pilleform. I stedet skal du kunne spise deg til bedre sex og økt lyst, hevder de i boken Great Food, Great Sex.

Nei, de snakker ikke om østers og andre afrodisia. I stedet mener forfatter-tospannet at sunn mat ikke bare gjør deg frisk, men også lystig.

- Overfylte tallerkener gir deg lyst til å krølle deg sammen og sove. Alt du spiser som fornærmer det kardiovaskulære systemet ditt, fornærmer også det kardio-seksuelle systemet ditt, sier Lynn Edlen-Nezin til amerikanske CBS.

Bønner, for eksempel, skal ifølge Fried og Edlen-Nezin være supert for sexlivet. Det samme gjelder alle typer bær. Dietten er basert på komplekse karbohydrater, antioksidanter, frukt og grønnsaker som skal få fart på systemet slik at blodet flyter lettere og dermed enklere kan finne veien til kjønnsorganene. Maten holder deg altså både frisk - og «fresk».

- Å mate partneren med jordbær kan være opphissende i seg selv, men i tillegg gir du motparten en stor dose antioksidanter og er med på å holde artieriene sunne, sier Edlen-Nezin.

Skeptisk? At dietten er sunn, er det i alle fall liten tvil om. Forfatterne hevder at enhver som benytter seg av den vil føle seg både bedre og lystigere etter tre uker. Hvis du har lyst på en forsmak, kan du teste denne oppskiften på «Four Play Fruit Medley», som er hentet fra boken.

1/2 kantalop-melon
1/2 honningmelon
5 dl vannmelonterninger
2,5 dl blåbær
2 ts honning
2 ts sitronsaft
2 ts appelsinlikør eller appelsinekstrakt

Bruk melonkulejern (eller en teskje) og lag kuler av kantalopen og honningmelonen. Fjern frøene fra vannmelonen og skjær den opp i små terninger. Bland alle frukten sammen i en bolle, men hold igjen halvparten av blåbærene til pynt.

Bland honning og sitronsaft i en liten kjele på svak varme. Rør til alt blander seg. Rør inn appelsinlikør eller -ekstrakt og bland det hele godt sammen. Fjern kjelen fra varmen og la det hele kjøles ned.

Hell sausen over frukten. Dekk over bollen og la den stå i kjøleskapet til det skal serveres. Servér frukten i posjonsskåler og pynt med blåbær.

Bønner. Topp for sexlivet. Hvem ville vel trodd det?
Bønner. Topp for sexlivet. Hvem ville vel trodd det? Vis mer
Mater du partneren med jordbær, er det både sunt og saliggjørende.
Mater du partneren med jordbær, er det både sunt og saliggjørende. Vis mer
Noen meloner, litt blåbære, og vips - du har en frisk fruktsalat som piffer opp sexen.
Noen meloner, litt blåbære, og vips - du har en frisk fruktsalat som piffer opp sexen. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer