FÅ TILBAKE DET HVITE SMILET MED MAT: Akkurat som enkelte matvarer bidrar til gule tenner, finnes det også mye du kan spise for å få hvitere tenner, mener kosmetisk tannlege Timothy Chase. Foto: Colourbox.com
FÅ TILBAKE DET HVITE SMILET MED MAT: Akkurat som enkelte matvarer bidrar til gule tenner, finnes det også mye du kan spise for å få hvitere tenner, mener kosmetisk tannlege Timothy Chase. Foto: Colourbox.com Vis mer

Tenner

Spis deg til et hvitere smil

Det kan ikke bli lettere eller billigere.

Publisert
Et pent smil er ofte det første man legger merke til hos en person.

Men det er ikke alltid like lett å opprettholde et skinnende, hvitt smill.

Rødvin, kaffe og røyking er bare noe av det somkan bidra til å misfarge tennene dine.

Å bleke tennene kan ofte være dyrt eller bidra til å skade tennene, men det viser seg at det finnes mer naturlige metoder for å få hvitere tenner.

Ifølge msnbc.com (Ekstern lenke) kan frukt, grønnsaker og andre matvarer gi deg det hvite smilet du ønsker deg.

LES OGSÅ: Skjærer du tenner om natten?

Spis deg til hvitere tenner med jordbær

Dr. Timothy Chase har arbeidet med kosmetiske tannlegenehandlinger i New York i 15 år. Han forteller til nettsiden at akkurat som enkelte matvarer bidrar til gule tenner, finnes det også mye du kan spise for å få hvitere tenner.

Prøv for eksempel jordbær. Jordbær inneholder et enzym kalt eplesyre, som kan bleke tennene. Spiser du et halvt kilo jordbær om dagen kan det i tillegg forebygge kreft og for tidlig aldring.

Andre matvarer er epler, blomkål selleri og gulrøtter. De fungerer som en skrubb for tennene. De kan også forebygge plakk vet at grønnsakene aktiverer spyttet i munnen og på den måten nøytraliserer syredannelser.

LES OGSÅ:Tannbørsten som ikke lar deg pusse feil

Få i deg nok meieriprodukter

Melk er en super kilde til vitamin D, men meieriprodukter som melk, yoghurt og harde oster som cheddar inneholder også melkesyre, som kan beskytte tennene.

Ifølge forskere kan proteinet i yoghurt binde seg til tennene og beskytte mot syreangrep som fører til hull.

Meieriprodukter inneholder også kalsium. Kalsiumet beskytter og styrker beinet som holder tennene på plass. Harde oster som cheddar skaper det også spytt, som kan fjerne matrester mellom tennene og forebygger eventuelle flekker.

LES OGSÅ: Få hvitere tenner og øyne

Dette bør du unngå

Men det viktigste grepet er å unngå de matvarene som misfarger tennene dine mest. Det inkluderer blant annet rødvin, kaffe, te, blåbær, soyasaus, tobakk og mest av alt; brus.

I et mikroskop vil en tann se ut som en svamp med mange åpne kroker og kriker, og syre i matvarene åpner disse ytterligere og kan skape flekker med sin egen mørke farge.

Dette gjelder spesielt matvarer som er sure. Det vil si at de har en pH-verdi under 7.

LES OGSÅ: Tannpuss alene er ikke nok

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer