Mat Som Er Bra For Håret

Spis deg til sunnere hår

Sjekk hva slags matvarer som er best.

SUNT HÅR: Drømmer du om en tjukk og sterk manke? Da kan det være lurt å ta en titt på kostholdet. Foto: BestForYou - Fotolia
SUNT HÅR: Drømmer du om en tjukk og sterk manke? Da kan det være lurt å ta en titt på kostholdet. Foto: BestForYou - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vi er vel få som ikke ønsker oss en glansfull og fyldig manke, og det er mye vi kan gjøre av ytre behandling for å passe på håret vårt.

Men visste du at mye starter innenfra også?

Hva du putter i deg påvirker i stor grad også ditt ytre, og spiser du sunt kan håret ditt holde seg lenger og du kan kanskje utsette frisørtimen noen uker til. 

- Som alt annet i en menneskekropp, reagerer også håret på kostholdet ditt. Har du et mangelfullt kosthold kan det føre til for tørt hår, for fett hår, håravfall og hårtap, forteller Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

LES OGSÅ: Nå er det ekstra viktig å leve sunt

Vitamin A og omega 3 er viktig

Håret ditt påvirkes ikke direkte av maten du spiser, da det er «dødt» (hårstråene), men kostholdet ditt påvirker hodebunnen og hårsekkene som produserer håret.

- Vitamin A sørger for at de hårproduserende cellene i hodebunnen vokser og gjør jobben sin som de skal. Om du lider av vitamin A-mangel, kan det resultere i hårtap og flass som følge av at celleavfall hoper seg opp i hårsekkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer