Sove

Spis dette - sov bedre!

Får du ikke sove når du legger hodet på puta?

SLIK KAN DU FÅ SOVE: Kikerter, honning og kamillete er noe av det som kan bidra til å gi deg en god natts søvn. Foto: Colourbox.com
SLIK KAN DU FÅ SOVE: Kikerter, honning og kamillete er noe av det som kan bidra til å gi deg en god natts søvn. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du blant dem som kan ligge i flere timer før du får sove om kvelden?

Du vrir deg fra side til side, teller ned hvor mange timer det er til du må stå opp og generelt irriterer deg.

For lite søvn har spesielt konsekvenser for dagen etterpå og kan blant annet gjøre at du spiser mer.

Men det finnes en løsning på problemet. Ifølge Shape.com (Ekstern lenke) skal dette få deg til å sovne lettere når du legger hodet på puta.

LES OGSÅ: Ikke bruk disse når du er syk

Popkorn uten fett

Spis popkorn uten fett. Karbohydratene i popkorn kan bringe frem aminosyren tryptofan i hjernen, som bidrar til å skape et søvndyssende signalstoff kalt serotonin.

Spiser du et tungt måltid opp til to timer før du skal legge deg, kan det gjøre at du ikke får sove og derfor kan popkorn uten store mengder kalorier gjøre susen. Bruk krydder for å få litt mer smak på popkornet.

Kveite

Kveite inneholder to hovedingredienser som bidrar til bedre søvn: vitamin B6 og tryptofan. Fisken har en kjøttaktig konsistens og en mild smak. I tillegg kan fisk to ganger i uken forlenge livet.

Annen type mat som inneholder disse stoffene er fjærkre, biff, melk, ost, yoghurt, nøtter og egg.

LES OGSÅ: 8 timer = for mye søvn

Kikerter

Kikerter er rike på vitamin B6 som bidrar til å produsere mer serotonin i kroppen. Dette vitaminet trenger du jevnlig tilførsel av siden det ikke lagres i kroppen. Det er imidlertid sjeldent mangel på dette i Norge.

Spiser du ikke mye kikerter? Prøv for eksempel å bytte ut pastaen i salaten med kokte kikerter. Da får du i deg nyttige proteiner i samme slengen. Eventuelt kan du bruke kikertene i suppe eller gryter.

Drikk kamillete

Du har kanskje hørt det før, men kamillete hjelper faktisk. Den inneholder ikke koffein slik som andre te-typer gjør, og har en tendens til å roe kroppen.

En varm drikk kan også gjøre deg søvning ved å øke kroppstemperaturen din. I tillegg hjelper kamillete mot lette magesmerter, spasmer, halsbrann og gass.

LES OGSÅ: Farlig å sove for lite?

Honning

Når du øker blodsukkeret ditt kan det bidra til å redusere produksjonen av orexin i hjernen. Orexin en nylig oppdaget nevrotransmitter som er blitt knyttet til våkenhet. Bland for eksempel honningen sammen med teen.

Honning har også mange andre fordeler som at det kan senke risikoen for benskjørhet, gi bedre fordøyelse i tillegg til at det inneholder vitaminene B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin) B6 (pyridoxin), C, pantotensyre, og mineralene kalsium, jern, magnesium, kalium og sink.

LES OGSÅ: Sov på venstre side

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer