Kjøtt

Spis dette sammen med kjøttet

Reduserer den negative effekten kjøttet har på hjertet ditt.

SPIS AVOKADO SAMMEN MED KJØTTET: En ny studie viser at det kan redusere den negative effekten kolesterol og fett har på hjertet ditt.  Foto: Getty Images/Hemera
SPIS AVOKADO SAMMEN MED KJØTTET: En ny studie viser at det kan redusere den negative effekten kolesterol og fett har på hjertet ditt. Foto: Getty Images/Hemera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Enkelte matvarer er mye bedre sammen.

For eksempel er det mange som ikke klarer å kose seg med sjokoladekjeks uten et glass melk til, eller som synes at poenget med potetgull blir borte uten dipp.

Men det er ikke nødvendigvis bare smaken som gjør at maten blir bedre sammen. Tidligere studier har blant annet vist at sjokolade og rødvin blir mye sunnere om de nytes samtidig.

Og det er ikke det eneste - en studie viser at det er god grunn til å spise avokado sammen med rødt kjøtt, skriver Health.com.


LES OGSÅ: Dette visste du ikke om korriander

MANGE FORDELER: Avokado har langt flere fordeler enn at det bare smaker godt. Prøv det sammen med kjøtt, for et enda sunnere resultat.  Foto: Thinkstock.com
MANGE FORDELER: Avokado har langt flere fordeler enn at det bare smaker godt. Prøv det sammen med kjøtt, for et enda sunnere resultat. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Reduserer den negative effekten på hjertet

Hvis du skal spise rødt kjøtt til middag i dag - enten det er en hamburger eller kjøttdeig og spagetti - bør du inkludere avokado til måltidet.

En ny studie utført ved Universitetet i California viste at frukten (ja, det er faktisk en frukt!) kan redusere den negative effekten kjøtt har på hjertehelsen din.

I studien fikk elleve mannlige deltakere mellom 18 og 35 år servert en vanlig hamburger uten tilbehør. Deretter fikk de servert det samme, men denne gangen med en avokado ved siden av.

Forskerne kunne se at når deltakerne fikk servert avokado - som er rik på de hjertevennlige fettsyrene omega-3 - sammen med kjøttet, ble den negative effekten til det mettete fettet og kolesterolet og redusert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Dette visste du ikke om korriander

Vikige faktorer i forhold til hjertehelsen

Forkerne fant også ut avokado har evnen til å senke den skadelig effekten av rødt kjøtt - hvor blodstrømmen i blodårene blir redusert som følge av fettinnholdet i maten.

Etter at deltakerne spiste kjøttet sammen med avokado ble denne effekten betydelig redusert i sammenligning med tidligere, da de bare spise kjøttet.

Dette er spesielt viktige faktorer i forhold til å opptrettholde en sunn hjertehelse.

LES OGSÅ: Er dette verdens verste dietter

Spis rosmarin sammen med biffen

Enten du skal tilberede biffen på grillen eller i stekepannen, har du kanskje fått med deg at du ikke burde steke den for lenge.

Svidd mat kan potensielt danne skadelige stoffer som øker risikoen for kreft. En studie fra 2008 viste imidlertid at rosmarin kan motvirke effekten.

Krydderets naturlige innhold av antioksidanter ser ut til å stoppe de skadelige stoffene fra å oppstå under tilberedning. Siden krydderet ikke har en så sterk aroma, trenger den heller ikke å ta bort smaken fra kjøttet.

LES OGSÅ: Krydderet du kan bruke til det meste

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer