Eple

Spis et eple før maten

Det har en spesiell effekt.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En studie viser nå at det å spise et eple et kvarter før et måltid kan medføre at man på sikt går ned i vekt. Det skriver Daily Mail.
 • 1 av 10 spiser nok frukt

  Spiser mindre

  Studien som er blitt publisert i tidsskriftet Apetite har funnet at personer som spiser et eple et kvarter før de spiser frokost, lunsj eller middag får i seg 15 prosent mindre kalorier totalt. Dette er altså å anbefale, skriver Daily Mail videre. Aller viktigst for en person som prøver å gå ned i vekt er selvsagt å spise mat med få kalorier og at man er i fysisk aktivitet, men problemet er bare at rundt 80 prosent mislykkes i dette. Å endre livsstil alene hjelper dem ikke å nå idealvekten, hevder studien.
 • Maten som brenner fett
 • 7 triks som holder deg sunn
 • Sommermaten du blir slank av
 • Eplejuice fungerer ikke

  I studien ble frivillige delt inn i to grupper, en gruppe spiste et eple før et måltid hver dag og den andre gruppen drakk et glass eplejuice. Forsøket pågikk i fem uker. Men selv om det å spise et eple viste seg å senke kaloriinntaket så fungerte ikke et glass eplejuice på samme måten. Forskerne tror at dette skyldes at den hele frukten inneholder fiberrike substanser som reduserer appetitten.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.