<strong>INNEHOLDER GHRELIN:</strong> Spiser du egg, får du i deg proteiner som holder deg mett lenge, og hormonet ghrelin som holder appetitten din nede.  Foto: Image Source
INNEHOLDER GHRELIN: Spiser du egg, får du i deg proteiner som holder deg mett lenge, og hormonet ghrelin som holder appetitten din nede. Foto: Image Source Vis mer

Egg

Spis ett egg hver morgen - hold deg slank

Forskning viser at ett egg hver morgen kan hjelpe på både sultfølelse og vekt. Men husk at det er sunnest kokt.

Publisert
Sist oppdatert
Det er kanskje bare på søndager du slår til med kokt egg i eggeglass og servietter på tallerkenen, men står du opp ti minutter før, setter på kjelen og spiser egget før du drar om morgenen, kan det ha gode helseeffekter.

Fedmeeksperter påstår nemlig at å fylle magen med frokostegg både kan bidra til at du går ned i vekt, og til at du ikke går på sultsmeller i løpet av dagen, skriver MarieClaire.co.uk.

Går du på jobb etter eggefrokost, vil du føle deg mett lenger, på grunn av det høye proteininnholdet. I tillegg har forskere ved Pennington biomedisinske forskningssenter i Louisiana funnet ut at de som spiste et egg til frokost, hadde lavere nivåer av ghrelin i blodet tre timer etterpå. Ghrelin er et appetittstimulerende hormon - og da skjønner vi jo hvorfor man ikke får mumsebehov så kjapt etter å ha spist egg. Mindre trøtt blir du også av egg, blant annet.

LES OGSÅ: Disse egg-reglene bør du kunne

Lettere å forbli slank

- Studien viser at dietter med mye protein kan gi økt metthetsfølelse, noe som gjør at det blir lettere å følge opp suksessen etter et vekttap, sier doktor Nikhil Dhurandhar.

- Funnet kan hjelpe folk som prøver å slanke seg til å lykkes med vekttap - og å slutte å småspise, sier Tracy Parker fra British Heart Foundation.

Men Parker understreker også at det er viktig å koke eller posjere eggene, heller enn å steke eller tilberede dem med smør, for helsens skyld.

LES OGSÅ: Egg er den beste treningsmaten

Ikke tid til egg?

Har du dårlig tid om morgenen, prøv dette:

Visp et egg og legg det i en bolle og putt i mikrobølgeovnen i ett minutt. Legg det på en skive grovt brød, og legg en osteskive på toppen og noen skiver tomat.

Lag hardkokte egg kvelden før, og legg dem i kjøleskapet. Disse kan legges på en skive sammen med tomater på morgenen, eller du kan rett og slett bare ta med deg egget og spise det i farta.

Lag en omelett av to egg, og fyll den med revet ost, purre, røkt fisk eller krydderurter. Ha gjerne litt grovt brød, salat, agurk og tomat på siden.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer