Helse & Livsstil

Spis hvitløken fersk

Glad i sterk mat? Sjekk hvorfor hvitløken bør være fersk når du bruker den.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert




Neste gang du mesker deg med italienske retter bør du tenke over om hvitløken du bruker er fersk, eller om den er syltet, tørket eller hermetisert. Helsemessig er det nemlig ikke likegyldig hva du velger.

  • Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt?
  • Spis deg til topps

  • Ifølge en ny japansk studie, publisert i amerikanske Journal of Agricultural and Food Chemistry er fersk hvitløk det soleklart beste valget.

    Derfor er den bra for deg

    Hvitløken er kjent for å ha en antibakteriell effekt når den spises, slik at du lettere unngår matforgiftning. Videre kan inntak av hvitløk ha positiv effekt mot blodpropp og enkelte typer kreft.

  • Slik styrker du immunforsvaret
  • Spis bort forkjølelsen

  • Årsaken til dette er at løken inneholder virkestoffet allicin, som også gir løken den karakteristiske lukten.

    Nå viser det seg imidlertid at enkelte oppbevaringsmetoder reduserer mengden av allicin betraktelig.

    Slik får du mest ut av den

    Oppbevares løken i vann, vil nivået av allicin halveres på seks dager. Oppbevares løken i vegetabilsk olje tar det bare noen timer før allicin-nivået er halvert.
    Den gode effekten av virkestoffet reduseres tilsvarende, så vil du ha mer ut av hvitløken enn bare den gode smaken, bør du altså bruke den fersk.

    Foto: All Over PressAll Over Press
    Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer