Helse & Livsstil

Spis is, bli gravid

Vil du bli gravid? Da bør du spise fete melkeprodukter, gjerne i form av iskrem.

Spis is, bli gravid
Publisert
Sist oppdatert
Har du problemer med å bli gravid, bør du bytte ut skummet melk med helmelk. En dæsj iskrem kan også hjelpe. Det viser en ny studie som publiseres i det medisinske tidsskriftet Human Reproduction i dag, onsdag 28. februar. Amerikanske forskere ved Harvard School of Public Health har gjennomført en studie med 18 555 kvinner, og funnet ut at dersom du spiser fettreduserte melkeprodukter fremfor helfete, øker sjansen for infertilitet som følge av manglende eggløsning med hele 85%. - Kvinner som forsøker å bli gravide bør endre kostholdet sitt og skifte fra fettreduserte til helfete melkeprodukter, for eksempel ved å bytte ut skummet melk med helmelk og spise iskrem i stedet for fettredusert yoghurt, sier Dr Jorge Cavarro, som ledet studien, i en pressemelding. Han mener det er spesielt viktig å få mer informasjon om sammenhengen mellom melkeprodukter og graviditetsproblemer fordi offentlige kostholdsanbefalinger som oftest oppgir fettreduserte melkeprodukter som det optimale.Cavarro påpeker likevel at dersom man endrer kostholdet på denne måten, må man samtidig balansere resten av kostholdet slik at det daglige kalori- og fettinntaket ikke økes. - Så snart kvinnen har blitt gravid, bør hun antakelig bytte tilbake til fettreduserte melkeprodukter for å begrense intaket av mettet fett, sier Cavarro.Studien, som pågikk fra 1991 til 1999, fulgte 18 555 kvinner mellom 24 og 42 år. Alle forsøkte å bli gravide, og ingen av dem hadde medisinsk historikk som tilsa at de skulle ha problemer med å unnfange et bar. Etter åtte år viste det seg at 438 av kvinnene var ufruktbare på grunn av problemer med eggløsningen. Da forskerne sammenlignet kvinnenes matvaner, fant de ut at kvinner som spiser to eller flere fettreduserte melkeprodukter per dag, hadde 85% større sjanse for å bli ufruktbare som følge av eggløsningsproblemer. I tillegg viste det seg at kvinner som spiste helfete melkeprodukter minst én gang om dagen, hadde 27% mindre sjanse for å bli ufruktbare sammenlignet med kvinner som spiste helfete melkeprodukter en gang i uka eller sjeldnere.Frem med iskremen, med andre ord. Du kan bli gravid av det.LES OGSÅ:
 • Alternativ medisin for fruktbarheten
 • Klar, ferdig, barn!
 • Grønne gleder for gravide
 • Trening for struttende mager
 • Morgenkvalme er sunt
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer