Alkohol

Spis jordbær med fløte før festen

Får kroppen til å ta opp alkoholen mye saktere.

FLØTEGODT: Jorbær med fløte er super mat før festen starter. Foto: Colourbox
FLØTEGODT: Jorbær med fløte er super mat før festen starter. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Store planer i kveld? Skal du på årets fest? Eller kanskje du skal i bryllup?Hvis du står foran en lang kveld med alkohol, og er redd for at du skal gå på en smell og enten bli for beruset, eller så trøtt at du må dra hjem tidlig, gjelder det å forberede seg litt før det hele drar i gang. LES OGSÅ: Dette skjer i kroppen når du drikker

Ikke begynn på tom mage

Du vet sikkert at det å drikke på tom mage ikke er så lurt. Da tas alkoholen veldig raskt opp i kroppen, og dermed kan du ende opp med å bli pangbrisen uten at du har fått det med deg helt. Det er jo ikke så gøy hvis festen eller bryllupsmiddagen først har begynt.Derfor er det lurt å ha spist mat før du begynner å skåle. Mat i magesekken gjør at alkoholen tas opp saktere, og dermed vil du få en jevn stigende rus, og ikke plutselig merke at du begynner å småsnøvle og sjangler deg bortover på de høye hælene.LES OGSÅ: Alkohol og lettbrus gir høyere promille

Fløtetrikset funker

Men hva bør du spise før du starter festen? Egentlig hva som helst, men gjerne litt mektig mat som inneholder en del fett og protein.Men vet du hva som faktisk er aller best å ha i seg? Fløte!Joda, fløtetrikset virker. Fløte har et ganske høyt fettinnhold, og dermed legger det seg som en hinne i magesekken, slik at alkholen tas opp i blodet mye saktere. Det bekrefter hjerneforsker David Woldbye, lektor i neuropsykiatri ved Københavns Universitet, i en artikkel hos Videnskab.dk.Nå er det ikke så fristende å helle innpå masse ren fløte, da. Men jordbær og fløte, det er jo veldig godt! Med andre ord bør du spise en real porsjon jordbær og fløte før du skal ut på livet. Ikke bare får du en velsmakende start på kvelden, du vil også holde ut mye lenger. Har du ikke jordbær kan du spise andre typer bær, som bringebær eller blåbær hentet fra fryseren.LES OGSÅ: Hvor mye drikker du, egentlig?

Husk de gylne drikkereglene

  • Ikke drikk på tom mage.
  • Drikk sakte og nyt, ikke bælme nedpå.
  • Drikk et glass vann mellom hvert glass alkohol.
  • Ta en pause når du kjenner deg brisen.
  • Hopp over den siste drinken.
  • Pass på venninnene dine hvis de er fulle
  • Vis "sisterhood" og ta vare på ukjente jenter hvis du ser at de er veldig fulle.
LES OGSÅ: Derfor må du tisse når du er full

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer